Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pitali smo

Hoće li Bajić zbog afere HEP ispitati i Sanadera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Francuskoj se sudi bivšem premijeru. Bajić bi s našim trebao barem obaviti razgovor.

Hoće li državni odvjetnik zbog afere HEP na razgovor pozvati bivšeg premijera Ivu Sanadera koji je osigurao fiktivno radno mjesto i stan Radi Buljubašiću u zamjenu za glasove iz Australije. Ako se Hrvatska zalaže za europske standarde, to je neizbježno. Zbog afera u HEP-u državni bi odvjetnik s danas bivšim premijerom trebao obaviti službeni razgovor. Rade Buljubašić bio je zaposlenik HEP-a gdje je primao plaću, a zapravo je radio za HDZ. Sam je priznao kako mu je osobno Sanader osigurao taj posao i omogućio kupnju HEP-ova povlaštena stana.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Uskok provodi izvide Hrvoje Krešić o novim problemima za šefa HEP-a: "Čini se da je istražitelje najviše zanimalo kako se mogao izgraditi priključak za struju za bespravno sagrađenu vilu" Slika nije dostupna Želita Tomić prvo svjedokinja, pa svjedokinja pokajnica

>> Silne afere isisale milijune iz HEP-a

>> Smijenjena uprava HEP-a, na čelu Polančecov čovjek

>> 'Otkud bi mi u HDZ-u znali što se događa u HEP-u'

Da smo primjerice Francuska gdje se sudi bivšem premijeru zbog ovoga bi Bajić Sanadera bar pozvao na razgovor. 'Oni nisu nesposobni, oni nisu imali volje da se uhvate u koštac s korupcijom, sve je bilo u cilju održanja Sanadera i njegove ekipe na Vlasti', rekao nam je Željko Jovanović iz Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije. Pitali smo i državnog odvjetnika, no na naš upit odgovora nema.

'Državno odvjetništvo samo radi na očuvanju HDZ-a i poslušnika'

Ne bi li se od hrvatskog državnog odvjetništva trebalo očekivati da, ukoliko je neovisno, pokrene postupak protiv bilo kojeg bivšeg političara, ako ga se spominje u nekim aferama. Trenutačno aktualno je ime bivšega premijera Ive Sanadera. Stoga može li se očekivati da će biti predmet neke istrage, ili hoće li bar biti pozvan na razgovore, da objasni ima li s tim nekakve veze. 'Državno odvjetništvo ne radi svoj posao, a to je očuvati i štititi građane. Oni rade posao, koji ima zadatak očuvati HDZ i njegove poslušnike što je dulje moguće', istaknuo je Jovanović. U Hrvatskoj jedini političar koji je suđen i osuđen bio je Ivan Herak. Ostali svi unatoč čestim pričama o aferama na sudu s nisu pojavili.

Spominjanje Sanadera u aferama pada u zaborav

HEP uz Podravku posljednja je afera u kojoj se spominje a da je u njoj navodno prste imao bivši premijer. U priči o kamionima meta je Rončević navodno je novac otišao u HDZ. Dok se tražio novac splitskoga škvera spominjalo se poznanstvo Ive Sanadera i osumnjičenog Drage Mačeka. Uskokov pouzdanik a slučaju maestro također se pozivao na Ivu Sanadera. 'U prvom pismu ti piše da je to koordinirano s doktoricom Sanader i Rošinom i to. Mi smo to i premijeru rekli', rekao nam je Joško Kuzmanić.

Riječi Uskokovog agenta bile su dovoljne za lov na maestra ali spominjanje Sanadera kao da je zaboravljeno. Državni odvjetnik premijera ni njegove ministre nikada nije pitao jesu li znali za kriminal i korupciju. Upravo zbog ovakvih priča izvješće o radu državnog odvjetnika. Mladena Bajića već je godinama u Saboru loše ocjenjivano ali većina mu uvijek osigura prolaz.

Treba li i Sanader odgovarati za aferu u HEP-u?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene