Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O pravomoćno optuženima

DAN NAKON SASTANKA HDZ se okomio na Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik HDZ-a medijima je poslao priopćenje u kojem se osvrnuo na jučerašnju izjavu lidera koalicije Hrvatska raste Zorana Milanovića o pravomoćno optuženim osobama.

Priopćenje Ivana Jabuke, glasnogovornika HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..." Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

TRZAVICE ZA KRAJ Milanović iznio uvjet koji je naljutio Karamarka

„Tehnički premijer i jučer je na tripartitnom sastanku demonstrirao svu raskoš svog licemjerja i lažljivosti postavivši fingirani „uvjet“ o tome da SDP ne može ići u koaliciju „ni s jednom strankom koja u svojim redovima, u Saboru, u lokalnoj vlasti (...) ima osobe koje su pravomoćno optužene za ozbiljna kaznena djela“.
Licemjerja i lažljivosti, neuvijeno kažemo, jer Milanović, pod prvo, itekako zna da na kandidacijskim listama Domoljubne koalicije za Hrvatski sabor nije bilo nijedne osobe sa sudski potvrđenom optužnicom.
Drugo: i Milanović - kao uostalom cijela hrvatska javnost - itekako zna da su se članovi HDZ-a uoči parlamentarnih izbora obvezali da će podnijeti ostavku na sve stranačke dužnosti čim i ako optužnice protiv njih postanu pravomoćne.
Naša je stranka više puta rezolutno ponovila to stajalište premda s pravom sumnjamo u pravosudne manipulacije pod SDP-om vlasti: dovoljno je samo prisjetiti se, primjerice, činjenice da je član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković bio nepravedno optužen i mjesecima razvlačen po režimskim medijima kao nevina žrtva
Milanovićeva represivnog aparata.
Treće: zbilja treba imati obraza postavljati, makar i fingirano, takav „uvjet“ nakon što si sam na lokalnim izborima zdušno podržavao Andru Vlahušića, pravomoćno osuđenog za zlouporabu položaja i ovlasti, ili već notornog Željka Sabu, tada prvostupanjski osuđenog za pokušaj podmićivanja. U međuvremenu na zatvorsku kaznu osuđeni Sabo, zanimljivo, uopće nije smetao Milanoviću ni dok je s njim stupao u vukovarskoj Koloni sjećanja.
Na lokalnoj je razini još niz eklatantnih primjera Milanovićeva licemjerja i lažljivosti. Navedimo još samo dva:
SDP-ov Hrvoje Lucić postao je uz Milanovićevu potporu načelnik Općine Gunje, a i kao zaslužni partijski kadar ostao je raditi u Hrvatskim šumama, premda je također bio pravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti.
Frane Lozić je pak kao načelnik Općine Milna u drugom stupnju bio osuđen na dvije godine zatvora zbog raznih kaznenih djela povezanih s gospodarskim kriminalom, nesavjesnim poslovanjem i krivotvorenjem službenih isprava, ali Milanović nikada od njega nije zatražio ostavku. Štoviše, predsjednik SDP-a ga je kandidirao i na novim izborima.
Četvrto: kada su ga jučer novinari upitali za slučaj dubrovačkog gradonačelnika u kontekstu novopostavljenog „uvjeta SDP-a“, Milanović je odgovorio da „to nije teško kazneno djelo“. Znači, prema njegovim dvostrukim kriterijima, ispada da su nedokazane sumnje i nepotvrđene optužnice „teže djelo“ od dokazanih zlouporaba i pravomoćnih presuda. Kakve li besramnosti!
Licemjerni se Milanović pritom ni riječju još nije oglasio o nalazu Državnog ureda za reviziju o „iščeznuću“ 16 milijardi kuna iz DUUDI-ja te o tome da je njegov miljenik Mihael Zmajlović isforsiranim preseljenjem u Zagreb Tower milijunski oštetio porezne obveznike.
Tko o čemu - Milanović o poštenju!“

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene