Predstavljanje HDZ-ovih kandidata u Varaždinu (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Predstavljanje HDZ-ovih kandidata u Varaždinu (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Na konferenciji za novinare Županijske organizacije HDZ-a u Varaždinu predstavljeni su kandidati s liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu.


Kandidate je predstavio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

'Prilikom sastavljanja lista vodili smo računa o terenu. Ovaj kraj Hrvatske obilježen je snažnim poduzetničkim duhom, a HDZ prepoznaje napor da nam okvir za gospodarstvo bude poticajan za poduzetnike. Treba vrednovati rad. Vodimo računa o hrvatskoj baštini. Odabrali smo slogan 'Vjerodostojno' da uputimo jaku poruku - program ćemo pretvoriti u plan rada hrvatske Vlade. Siguran sam da ćemo uspjeti oformiti Vladu', kazao je Plenković s govornice.

'HDZ ne namjerava više eksperimentirati. Želimo poštovati visoke europske standarde. Želim da ovaj program bude ostvaren u maksimumu - do 2020. godine očekujemo gospodarski rast od 5 %. Stopa zaposlenosti u Hrvatskoj je 60 %, mi to planiramo podići na 68 postotnih bodova. Možda se to čini mnogo, ali ima prostora za nova radna mjesta, pogotovo za mlade. Brinut ćemo o malim i srednjim poduzetnicima. Oni su kičma hrvatskog gospodarstva. Blizu smo s narodom, znamo koji su konkretni problemi i što se očekuje. Ovaj dio Hrvatske je prevažan za HDZ. Imamo dobar momentum, dobar val. Ovaj put imamo iskusnu, mladu i dosljednu ekipu u III. izbornoj jedinici. Sa svakim danom imam sve više optimizma'.