Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skandal u Pleternici! Tamošnji gradonačelnik zabranio je odigravanje humanitarne nogometne utakmice za pomoć 14-godišnjoj djevojčici, teško nastradaloj prošle godine u autobusnoj nesreći, jer utakmicu navodno organizira oporbeni SDP!


Utakmica će se odigrati u susjednom selu, jer je djevojčici pomoć neophodna. Naime, Martina Rukavina je nastradala izletjevši na cestu iz jurećeg školskog autobusa. Djevojčica se nedavno probudila iz duboke kome i začuđujuće se brzo oporavlja.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Djevojčica pretrčavala cestu pa na nju naletjelo teretno vozilo kojim je upravljao 72-godišnji vozač Slika nije dostupna Oporavlja se djevojčica koja je prije godinu dana ispala iz autobusa

Nakon 90 dana duboke kome, desetak operacija i polugodišnje rehabilitacije u toplicama, Martina Rukavina je nakratko posjetila obitelj u Zagrađu, nedaleko od Požege.

Martina i njezina prijateljica Katarina prošle su godine ispale iz školskog autobusa. Vozač je, prebacujući u petu brzinu, greškom otvorio vrata, a djevojčice su iz jurećeg autobusa ispale na cestu. Autobus ih je pregazio. Katarina je preminula, a Martina se borila za život.

'Dobila je udarac u glavu, autobus joj je pregazio lijevu nogu, ozlijeđena joj je trbušna šupljina; zadobila je sve moguće ozlijede', rekla nam je majka ozlijeđene djevojčice, Snježana Rukavina.

Martinino liječenje je dugotrajno i skupo. Ionako mala primanja Martinini roditelji potroše na putovanje i boravak preko vikenda u Krapinskim toplicama.

Martini su upomoć uskočile i nogometne zvijezde koje su htjele odigrati humanitarnu utakmicu na stadionu u Pleternici. No, HDZ-ov je gradonačelnik zabranio utakmicu jer ju organizira oporbeni SDP!

Utakmica će se ipak odigrati u obližnjem selu. 

Više o ovoj priči u priloženom videu.