Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović rekao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci da HDZ nema program, viziju ni snagu kojom bi izvukao Hrvatsku iz krize te da su laži i politikantstvo te stranke dokaz njezine nemoći, neznanja i nesposobnosti.


Jovanović je, govoreći o konferenciji za novinare koju su prošloga tjedna u Rijeci održali predstavnici HDZ-a Primorsko-goranske županije, istaknuo kako SDP ne želi trošiti vrijeme na najlošiji dio HDZ-a, ali, dodao je, oni su održali 'presicu' na kojoj je rečeno svašta, a nisu rečene važne činjenice. Saborski zastupnici HDZ-a Gari Cappelli, Vesna Buterin i drugi reagirali su na navode s prošle konferencije za novinare SDP-a u Rijeci i 'odbacili su laži koje iznose saborski zastupnici te stranke'. Istaknuli su da bi se SDP-ovci trebali skrbiti i o lokalnom stanovništvu, a ne samo baviti se 'visokom politikom', te kako SDP nije dao nijedan konkretan prijedlog antirecesijskih mjera.

Vezani članci Slika nije dostupna Žestoki obračun SDP - HDZ Slika nije dostupna 'Vladi nema pomoći s ministrom korupcijske klime Kalmetom'

Jovanović je, pak, danas poručio da se SDP bavi politikom, a 'laži i politikantstvo prepušta HDZ-u'. Istaknuo je da bi SDP-ovi amandmani, da su bili prihvaćeni, donijeli uštedu u proračunu od 1,7 milijarda kuna, koliko će, kako je rekao, donijeti i 'HDZ-ov harač', te da će vladina politika 'dovesti do zatvaranja oko 50.000 radnih mjesta i problema u isplati mirovina i plaća za prekobrojnu državnu administraciju'.

Saborski zastupnik SDP-a Luka Denona ocijenio je kako u HDZ-u još vjeruju da krize nema, dodajući da je SDP predložio 14 antirecesijskih zakona, ali ih HDZ nije želio čuti. Također je rekao da je riječ o nemoralnoj vlasti koju treba promijeniti na prijevremenim izborima. Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić pak smatra da će najvažniji posao u rujnu biti izrada proračuna za 2010. te da prije toga treba odlučiti što učiniti s državnim bankama, brodogradnjom i Hrvatskim željeznicama te da treba smijeniti prvog čovjeka Hrvatske poštanke banke, koja je pogrešnim plasmanima uništila puno novca. Naveo je još da se vladajuća koalicija opredijelila za nuklearnu energiju, koja se mora uvoziti, bez domaće pameti, a istodobno raspolažemo sunčevom energijom i vodom, koje mogu osigurati nova radna mjesta i koristiti se domaćom tehnologijom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju