Obavijesti Video Pretražite Navigacija
65,9 posto glasova

HDZ i partneri pobjednici mjesnih izbora u Karlovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijska lista HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-HSP, pobijedila je u nedjelju na izborima za članove vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora Grada Karlovca te će moći samostalno sastaviti vijeća u 36 od 38 četvrti i mjesnih odbora.

Prema podacima koje iznosi HDZ, ta je stranka s partnerima osvojila 65,9 posto glasova, a koalicijske liste na čelu s SDP-om 18,8 posto.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Na tiskovnoj konferenciji u HDZ-u, predsjednik Gradske organizacije te stranke Damir Mandić rekao je da će koalicijska lista HDZ-a u 36 od 38 vijeća imati šest i više mandata (od ukupno 11) i da bi u njima mogla upravljati samostalno, ali da će ponuditi suradnju svima koji su ušli u vijeća.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) istaknuo je da pobjeda HDZ-a u Karlovcu dolazi nakon uspjeha te stranke na izborima za Europski parlament, lokalnim i ponovljenim lokalnim izborima te izborima za predsjednika Republike.

Predsjednik karlovačkog gradskog odbora SDP-a Žarko Latković nije htio komentirati izborne rezultate, uz obrazloženje da će to učiniti na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Iznenađenje izbora su četiri osvojena mandata Hrvatske konzervativne stranke u Gradskoj četvrti Dubovac, koliko je osvojio i HDZ.

U Mjesnom odboru Sjeničak-Utinja, pobijedila je Samostalna demokratska srpska stranka te od 11 osvojila pet mandata.

Prema prvim neslužbenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva, na mjesne izbore u Karlovcu se od 49.117 upisanih birača odazvalo 10.114 ili 20,57 posto.

Za izbore su bile prijavljene 92 kandidacijske liste, od čega ih je 47 bilo u gradskim četvrtima i 45 za mjesne odbore. Izbori su održani na 63 biračka mjesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene