Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga danas je podnijela kaznenu prijavilu Državnom odvjetništvu protiv MOL-a.


HANFA je na svojim stranicama izvijestila da je DORH-u podnesena kaznena prijava protiv MOL-a i odgovornih osoba u tom društvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo manipulacije tržištem.

Vezani članci Ivo Sanader Poznato je kada bi bivši predsjednik HDZ-a mogao na slobodu, a jedan detalj u slučaju INA-MOL posebno upada u oči Zgrada Ine INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija

Zakon o kaznenim djelima protiv tržišta kapitala za takva djela propisuje kaznu zatvora od jedne do pet godina.

Isto tako, protiv navedenih osoba podnesena je i kaznena prijava radi osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju za koje Kazneni zakon propisuje kaznu od jedne od osam godina zatvora.

No, unatoč svemu, najveći vlasnici su danas uspješno na Skupštini dioničara potvrdili isplatu dividende od 48 kuna i 5 lipa po dionici. Molu će ukupno oko 227 milijuna kuna, a u proračun oko 215 milijuna. Sada su na redu puno teže odluke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju