Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulacija tržištem i prijevara

HANFA kazneno prijavila MOL

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga danas je podnijela kaznenu prijavilu Državnom odvjetništvu protiv MOL-a.

HANFA je na svojim stranicama izvijestila da je DORH-u podnesena kaznena prijava protiv MOL-a i odgovornih osoba u tom društvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo manipulacije tržištem.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Zakon o kaznenim djelima protiv tržišta kapitala za takva djela propisuje kaznu zatvora od jedne do pet godina.

Isto tako, protiv navedenih osoba podnesena je i kaznena prijava radi osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju za koje Kazneni zakon propisuje kaznu od jedne od osam godina zatvora.

No, unatoč svemu, najveći vlasnici su danas uspješno na Skupštini dioničara potvrdili isplatu dividende od 48 kuna i 5 lipa po dionici. Molu će ukupno oko 227 milijuna kuna, a u proračun oko 215 milijuna. Sada su na redu puno teže odluke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene