Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sa cijelim slučajem upoznata je policija, a iz Ureda za odnose s javnošću Igara poručuju da hakerski napad ne smatraju terorističkom prijetnjom.


Hakeri su napali službenu internetsku stranicu Dubrovačkih ljetnjih igara. O svemu je obaviještena i policija.

Vezani članci Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ulov policije vrijedan milijardu eura: Talijani zaplijenili rekordnu količinu droge koja "uklanja strah i bol"

'Poduzimamo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti', poručili su za dulist.hr.

Karla Labaš iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih igrara rekla je kako popravljaju stranicu.

MUP procijenio: Izvođenje predstave u Dubrovniku je sigurnosni rizik

'Naravno da nam ovo nije drago, a svakako nam nije niti trebalo na današnji dan, pred konferenciju za medije. Radi se o nekom obliku hakerskog napada, međutim, dok se ne utvrde činjenice, ne smatramo ovo terorističkom prijetnjom. Uostalom, nisu bile niti upućene prijetnje Igrama. Čeka se stručno mišljenje, angažirali smo stručnjake, policiju… Dok se ne odradi forenzika, nećemo se zabrinjavati', rekla je.

Naime, na stranicama su se nakon hakiranja pojavile poruke u kojima stoji da se treba prestati s financiranjem rata u Siriji, Iraku i Libiji. Također, veliča se Hamas i traži sloboda za Palestinu.

Poruke su uklonjene, ali stranica u ovim trenucima i dalje nije dostupna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook