Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrlo je gust promet na većini cesta prema unutrašnjosti. Kolnici su mokri i skliski, a magla smanjuje vidljivost i usprava vožnju


Vrlo je gust promet na većini cesta prema unutrašnjosti osobito na: autocesti A1 od Bosiljeva prema Zagrebu, na A3 Bregana- Lipovac u smjeru zapada, na izlazu s otoka Krka prema kopnu, od Malinske prema Krčkome mostu i na na A7 granični prijelaz Rupa - Rijeka u oba smjera, priopćio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Vezani članci Snijeg stvara probleme na cestama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Snijeg je zabijelio prometnice: HAK ima šest važnih savjeta koji će vam olakšati vožnju Stanje na cestama (Foto: Carsten Rehder/Pixsell) Ako krećete na put, budite oprezni i strpljivi: Gusta magla otežava promet, HAK upozorava na "crne točke" i nesreće

>> Gust promet na cestama, ponegdje kolone

Kolone su na: na autocesti A1 dionica Bosiljevo- Karlovac, između 42. i 47 km u smjeru Zagreba te na naplati Lučko na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu oko 6 km; na autocesti A2 Zagreb- Macelj, na naplatnim postajama Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj oko 5 km, a povremeno se zatvara tunel Frukov Krč i na autocesti A7 granični prijelaz Rupa- Rijeka, na naplatnim postajama Rupa oko 1 km prema Zagrebu, a oko 3 km prema graničnom prijelazu Rupa.

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskome primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije. Magla smanjuje vidljivost i usprava vožnju na autocesti A6 Rijeka- Zagreb od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobic i kod tunela Veliki Gložac.

HAK moli vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama, kao i na državnoj cesti D1 zabrana nema.

Pojačan je promet na graničnim prijelazima: ulazak: Metković, Stara Gradiška, Županja i Karasovići (30-40 min), izlazak: Bregana (30 min), Rupa, Pasjak, Kaštel ( 30 min) i Plovanija, Požane (25 min) i u oba smjera: Aržano.

S obzirom da se tijekom cijelog vikenda, očekuje pojačan promet na Metkoviću, HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti između Metkovića i Vrgorca. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, a povremeno je pojačan promet s otoka Raba, Cresa i Paga prema kopnu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook