Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolnici mokri i skliski

Gust promet na cestama, ponegdje kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na 37. km autoceste A1, nakon čvora Karlovac u smjeru Zagreba, no vozi se usporeno u koloni od 2 km, priopćio je Hrvatski auto-klub.

Gust je promet na većini cesta prema unutrašnjosti osobito na: autocesti A1 između od Karlovca prema Zagrebu te od Zadra prema tunelu Sveti Rok; na A3 Bregana- Lipovac u smjeru zapada; na Istarskome ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija; na izlazu s otoka Krka prema kopnu; na A7 granični prijelaz Rupa - Rijeka u oba smjera.

Na naplati Lučko na izlazu s autoceste zasada nema dužih čekanja.

Kolone su na: na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija 7 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; na naplati Zagreb istok (izlaz s autoceste A3 Bregana- Lipovac) prema Zagrebu oko 3 km; na autocesti A7 granični prijelaz Rupa- Rijeka; na naplatnim postajama Rupa oko 500 m prema Zagrebu, oko 600 m prema graničnom prijelazu Rupi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Vrijeme oblaci Zabrana za dio vozila Konačno stabilizacija u prometu: HAK objavio koje ceste su otvorene za promet

>> Evo što danas možete očekivati u prometu

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskome primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije. HAK moli vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama, kao i na državnoj cesti D1 zabrana nema.

Pojačan je promet na graničnim prijelazima: ulazak: Stara Gradiška, Bregana, Županja, Bajakovo i Karasovići (30-40 min); izlazak: Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija; oba smjera: Aržano.

S obzirom da se tijekom cijelog vikenda, očekuje pojačan promet na Metkoviću, HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela, koji je smješten na državnoj cesti između Metkovića i Vrgorca.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene