Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opreznije valja voziti zbog moguće poledice na cestama u Gorskom kotaru i Lici, a posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros HAK.


Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju dionicom autocesta: A 1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić i A 3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda. Riječkom obilaznicom između čvorova Diračje i Orehovica od 08:30 prometovat će se samo u smjeru Zagreba. Zbog radova na Istarskom ipsilonu za sav je promet u oba smjera zatvorena dionica Vodnjan-Pula, a do 21:00 zatvorena je dionica Pazin istok-Cerovlje u smjeru Pule.

Vezani članci Slika nije dostupna Snijeg u Lici i Gorskom kotaru, magla smanjuje vidljivost Slika nije dostupna Snijeg, izlijevanje vode na ceste i gužve na granici

Na autocesti A 1, zbog radova vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika na nekoliko dionica, između Posedarja i tunela Sveti Rok. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42, Saborsko-Selište. Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera. Trajekti plove redovito.