Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na cestama

HAK: Kilometarske kolone na Lučkom, tunelima Učka i Sveti Ilija te na Krčkom mostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gužve i kilometarske kolone i ovaj vikend na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti. Najveće kolone pred naplatom Lučko, na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke te na Krčkom mostu u smjeru kopna.

Na autocesti A1 kolone i gužve na nekoliko lokacija:

Pročitajte i ovo Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane Vraćen dio usluga HAK-a - 1 Izvješće HAK-a Sanacija prometne nesreće obustavila promet: U dijelu zemlje zbog utrke biciklista zabrana vozila

Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km, pred naplatom Demerje oko 2 km, a mogući su i povremeni zastoji na ulasku prema moru. Između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 promet je vrlo gust u oba smjera.

Zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km.

Na državnoj cesti, pred tunelom Sveti Ilija (CP Biokovo) u smjeru juga kolona je oko 1,5 km, vrijeme čekanja 15 do 20 min, dok u smjeru Zagvozda nema dužih čekanja.

Na Krčkom mostu zastoji. Kolona vozila na ulazu u smjeru otoka Krka je duga oko 1 km, a kolona vozila na izlazu s otoka Krka prema kopnu je oko 4 km.

Zbog požara zatvorena je županijska cesta ŽC5186 Mongrego-Bale.

Na državnoj cesti DC1 mogući zastoji na prilazima gradu Sinju.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Provjerite kritične dionice

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, državnoj cesti DC1, a osobito na prilazima Sinju, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog vrlo gustoga prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa...), Bosnom i Hercegovinom (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković, Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje. 

Povodom Dana domovinske zahvalnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 6. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Za sav promet zatvorene su ceste:
DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
DC23 kroz Dugu Resu;
DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo
DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene