Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POJAČAN PROMET

Gužve u smjeru mora: Na zagrebačkoj obilaznici kilometarska kolona zbog nesreće

Promet na cestama u smjeru mora i dalje je pojačan, a zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici stvorila se kilometarska kolona.

Turistička sezona u Hrvatskoj sve se više zahuktava, a to znači i pojačan promet na cestama te usporenu vožnju u kolonama.

Vikend su obilježile gužve na autocestama, a ista se priča, uobučajena za ovo doba godine nastavila i jutros.

Dodatne gužve stvaraju se, nažalost, i zbog prometnih nesreća, a jutros su se dogodile dvije i usporavaju prometovanje.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira i Buzina prema naplati Lučko, gradskim prometnicama i nekim graničnim prijelazima. Povremeni zastoji su i na dionicama gdje su u tijeku radovi.



Zbog povećane gustoće prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima,.

Usporeno u koloni jutros se vozi na zagrebačkoj obilaznici (A3), a isprekidana kolona je od čvora Jankomir do naplate Lučko zbog prometne nesreće između čvorova most Sava i Kosnica. U smjeru Bregane kolona je oko šest kilometara.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac prometna nesreća se dogodila između čvorova Otok Svibovski i Ivanja Reka u smjeru Bregane te se vozi uz ograničenje brzine.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kolona je između čvora i naplate Goričan oko dva kilometra, a između čvorova Popovec i Ivanja Reka u smjeru Zagreba oko četiri kilometra.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRANSFUZIJA LJUBAVI Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''
Pročitajte i ovo Pružanje prve pomoći dobro je znati VIDEO Netko se u vašoj blizini opekao, krvari ili se guši? Ovako mu možete spasiti život

Strpljenja treba imati u usporenoj vožnji i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, a kolona je između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika. 

Usporeno se vozi i na državnoj cesti DC1 gdje su kolone kod Rakovog Potoka, Jastrebarskog i Turnja.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pročitajte i ovo Krešimir Vuksan Zastoji, kolone, gužve Navala na Hrvatsku: Iz HAC-a nabrajaju koji svi rekordi su dosad pali

Najnovije informacije o aktualnom stanju na cestama najbolje je pratiti na stranicama Hrvatskog akutokluba (HAK), iz kojega vozače mole za strpljenje i razumijevanje, a policija opetuje da je najvažnije sigurno stići na odredište.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene