Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

SEZONA U PUNOM JEKU

Pojačan promet na cestama u smjeru mora: Jedna stvar je ključna za putovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama Zagreb-Split-Ploče, Zagreb-Macelj, Goričan-Zagreb, Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Ličkoj i Jadranskoj magistrali te u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u nedjelju ujutro HAK.

Na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok i A6 između Kikovice i tunela Tuhobić zbog jakog vjetra vozi se usporeno, uz ograničenja brzine, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

Na dijelovima priobalnih cesta te na Krčkom mostu uvedene su zbog jakog vjetra zabrane prometa za određene kategorije vozila.

Na ulazu u Hrvatsku kod Macelja čeka se oko sat vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRANSFUZIJA LJUBAVI Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''
Pročitajte i ovo Pružanje prve pomoći dobro je znati VIDEO Netko se u vašoj blizini opekao, krvari ili se guši? Ovako mu možete spasiti život

Trajekti i katamarani plove redovito, no zbog velike gustoće prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima, objavio je HAK pa je trajno aktualan apel da građani budu strpljivi i oprezni jer do odredišta je najvažnije stići sigurno.

Apel HAC-a na oprez i sigurnu vožnju na cestama

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) apelirali su na dodatnu opreznost u vožnji zbog velikih vrućina i gužva na cestama.

Vozače se poziva na često pogledavanje na brzinomjer i držanje razmaka, te na praćenje prometne signalizacije i uvjeta na cesti.

Također u automobilima uvijek treba biti neke tekućine, a vozači se trebaju redovito zaustavljati na odmorištima zbog visokih vrućina.

Kao glavne uzroke prometnih nesreća HAC navodi brzinu, umor, nepažnju vozača i vožnju pod utjecajem alkohola.

Također apeliraju da vozači primjenjuju hitni koridor kako bi hitne službe u što kraćem roku stigle do mjesta prometne nesreće i povrijeđenih osoba. Hitni koridor formira se tako da se vozila u desnoj prometnoj traci miču udesno, a vozila u lijevoj prometnoj traci ulijevo.

Pročitajte i ovo Izgorio automobil na A1 objavili snimku intervencije na a1 Zagrebački vatrogasci imaju važnu poruku za vozače: "Ovakvo ponašanje ugrožava sigurnost i predstavlja problem svim hitnim službama"

Prije polaska na put savjetuje se informiranje o stanju na cestama na prometnom servisu HAK-a ili na njegovoj web stranici. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnici se informiraju putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene