Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRPLJENJE I OPREZ

Gužve na cestama zbog blagdana i produženog vikenda: "Od Zagreba do naplatnih kućica na Grobniku vozili smo četiri sata"

Na ulazak u Hrvatsku iz Slovenije, na graničnom prijelazu Macelj čeka se sat vremena, javlja HAK. Na Lučkom se vozi u koloni.

Blagdan je Tijelova, za većinu neradan dan i produženi vikend. Tijelovo i blagdan i ove godine privukli su mnoge turiste u Hrvatsku. 

''Gubili su se živci u kilometarskim kolonama jutros i na graničnim prijelazima i na Lučkom, ali kroz dan se ipak situacija smirila'', javila se s graničnog prijelaza Bregana reporterka Petra Buljan. Protekla dva dana u uporabi je i COVID putovnica pa su iz Ministarstva zdravstva potvrdili kako ih je izdano čak 45.000.

Nešto gušći promet zabilježen je jutros jer su građani pohrlili put mora. Kumovao je tome i produženi vikend koji slijedi, lijepo vrijeme, ali i nešto bolja epidemiološka situacija. Dobar je to znak uoči turističke sezone. Vikend će biti ugodan, uvjeti su i sada idealni za vožnju - no promet je nešto gušći pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan promet je i u trajektnim lukama, pa su tako u Splitu uvedene izvanredne linije. Među brojnim putnicima su i turisti koji dolaze iz Austrije, Njemačke i drugih zemalja.

"Navečer smo imali jednu izvanrednu liniju prema Supetru u 21:30, a sve se to nastavilo i jutros, na blagdan i vikend, tako da smo jutros imali još jednu liniju prema Supetru. Trajekti prema Supetru su puni, kao i prema Visu i Starom gradu tako da smo prezadovoljni", izjavila je Jelena Ivulić iz Jadrolinije. 

 O prohodnosti cesta više pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKO SE POŽALE, TADA IH BLOKIRA Umjesto estetskih zahvata, teške nuspojave i vidljivi ožiljci – pacijenti prozivaju poznatog zagrebačkog kirurga za nesavjestan rad

Pročitajte i ovo Optimizam: Formula za turizam - 7 DOBRE VIJESTI ZA TURIZAM Europski centar za kontrolu bolesti objavio novu koronakartu Europe - s važnom promjenom za hrvatsku obalu

Od Zagreba do Rijeke za četiri sata

Reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović na putu je prema Krku, a od Zagreba do naplatnih kućica na Grobniku trebala su joj četiri sata.

''Oko 12 sati krenuli smo iz Zagreba, na obilaznici je bila kolona od oko osam kilometara. Iz svih smjerova gdje se prilazilo Lučkom, bilo je grozno. Velika je gužva bila i do Bosiljeva, gdje se odvaja autocesta za Split i Rijeku. Na naplatnim kućicama kod Rijeke čekali smo sat vremena.

Tri trake su bile pune automobila – od hrvatskih registracijskih oznaka do stranaca. Čeka se zato što nema odvajanja za Krk pa se mora ići preko naplatnih kućica i svi idu istim putem. Odvijaju se radovi koji još nisu završeni. Mi smo od Zagreba do naplatnih kućica na Grobniku vozili četiri sata'', rekla je.
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene