Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promet je pojačan na dionici autoceste A 1, između Zagreba i Karlovca, u Lučkom nema čekanja.


Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj pred naplatom Zaprešić kolona je oko 500 m.

Vezani članci Gužva na autocesti A1, ilustracija Kaos u prometu: Prema Krčkom mostu kolona duga 10 kilometara, sve do Njivica. Zastoji na autocestama u smjeru unutrašnjosti Gužve na autocesti (Foto: screenshot Facebook) Počele gužve na cestama, ako putujete prema moru naoružajte se strpljenjem

 

Zastoji su mogući na Istarskom ipsilonu, riječkoj obilaznici, Krčkom mostu i duž Jadranske magistrale (D8), posebice u turističkim mjestima. HAK vozače moli za strpljenje i upozorava na oprez.

 

Iz Splita na otoke trajektima otputovalo 20.000 ljudi

Danas je do popodnevnih sati kroz splitsku trajektnu luku prošlo 20.000 putnika koji su putovali prema otocima, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvice.

Do 13 sati prema Braču je isplovilo sedam trajekata, prema Hvaru i Šolti po tri, dok je put Vele Luke i Visa otplovio jedan trajekt. Mrvica je rekao da je veliki pritisak putnika za Brač zbog čega će put tog otoka danas isploviti još jedan trajekt.

U splitskoj trajektnoj luci predviđaju da će ovoga vikenda prihvatiti i otpremiti 35.000 putnika za sve okolne otočne destinacije. 'Ovo nam je najjači dan ove turističke sezone. Imamo veći broj putnika u odlasku na otoke nego u dolasku u Split', rekao je Mrvica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.