Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan promet

Gužve na cestama prema moru: Zbog prometne nesreće kod Vukove Gorice stvorila se kolona od osam kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, u priobalju, kao i na pojedinim graničnim prijelazima, javlja Hrvatski autoklub.

Naime, na autocesti A1 Zagreb  Split – Ploče u blizini odmorišta Vukova Gorica u smjeru mora zbog prometne nesreće promet je privremeno tekao usporeno u koloni dugoj oko osam kilometara.

Pročitajte i ovo Ilustracija kontrola prometa Gužva na autocesti A1: Policija provodila akciju Slika nije dostupna Špica sezone Gužve na autocestama: Normalizirao se promet nakon lančanog sudara kod Karlovca

Povremeno se vozi u kolonama u pokretu. Iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole za strpljenje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na autocesti A1 ZagrebSplit – Ploče, kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, no između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 u smjeru mora promet teče usporeno u koloni s povremenim zastojima zbog povećane gustoće prometa.

Iz HAK-a upozoravaju da je u prometu svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista.

Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene