Gužve na autocesti (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Gužve na autocesti (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, u priobalju, kao i na pojedinim graničnim prijelazima, javlja Hrvatski autoklub.


Naime, na autocesti A1 Zagreb  Split – Ploče u blizini odmorišta Vukova Gorica u smjeru mora zbog prometne nesreće promet je privremeno tekao usporeno u koloni dugoj oko osam kilometara.

Vezani članci Policija, autocesta, Ilustracija Od 12:30 do 15:30 bit će zatvorena dionica autoceste A4 između čvora Goričan i graničnog prijelaza Letenye II Autocesta, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Autoceste djelomično zatvorene zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta, kod Lipovljana na kolniku pješaci

Povremeno se vozi u kolonama u pokretu. Iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole za strpljenje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na autocesti A1 ZagrebSplit – Ploče, kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, no između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 u smjeru mora promet teče usporeno u koloni s povremenim zastojima zbog povećane gustoće prometa.

Iz HAK-a upozoravaju da je u prometu svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista.

Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.