Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskustva samih čitatelja

Guardian preporučuje: Za Božić i Novu godinu idite u Split!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski časopis Guardian objavio je ovih dana, kada se bliži period božićnog shoppinga, članak u kojem su preporuke samih čitatelja za dobre shopping destinacije.

Jedan od 12 svjetskih gradova koje čitatelji preporučuju je i Split. Hvale se naime male trgovine u samom centru grada, u palači, ali i kafići i barovi koji se tamo nalaze i u kojima je prema njihovu sudu dobra zabava. Prednost Splita je što ovdje možete imati pogled na predivno more, i kavu na suncu čak i usred zime.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Policija Radoslav Nikolić Sretan završetak potrage: Pronađen nestali muškarac u Splitu

Časopis Guardian sugerira da će onaj tko ode u Split za božićno-novogodišnje blagdane uživati u jedinstvenom ugođaju uz božićni shopping u kamenim uličicama. 'To su sve ove male butige, ovaj šušur u starom dijelu grada i ova riva koja je uvijek puna', rekao je Vedran Matošić iz Turističke zajednice Split.

>> 'Ne možete biti na plaži, a da ne uđete u more'

Kruzeri još iskrcavaju grupe turista pa Splitom redovito šeću gosti. Guardian spominje da je grad pun dućana i malih galerija. Po Englezima, izbor za Split je bez sumnje i Riva, morska strana grada koja kroz palme gleda na pučinu. I danas se šetalo u kratkim rukavima. Za novogodišnji doček na Rivi, bit će nešto domaće. A mladi Splićani kažu, samo neka bude žestoko i živo.

Svakako, hoteli u gradu još ne bilježe navalu za doček. Ozbiljniji broj stranaca za novogodišnji doček, još čekamo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene