Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guardian je pisao o Zagrebu i naveo nekoliko alternativnih mjesta, klubova, restorana i trgovina koje se svakako trebaju vidjeti.


'Zagreb je grad prepun muzeja, galerija, kazališta, kina i bogate arhitekture', napisao je Guardian te tako napravio reklamu, ali i dobro uputio one koji se tek spremaju na putovanje u našu metropolu. Guardian nije štedio pohvale, tako su Zagreb opisali i kao grad s puno zelenih površina, vidikovaca i mjesta za romantične šetnje, a posebno su istaknuli ljepotu Gornjeg grada i Strossmayerovog šetališta.

>> Guardian preporučuje: Za Božić i Novu godinu idite u Split!

'Zagreb ima oko osam zelenih trgova i aleja, uključujući Trg maršala Tita i prelijepi Botanički vrt koji čine područje poznato kao 'Zelena potkova'. Tu je i veliki park Maksimir, ali i veličanstveno groblje Mirogoj', napisali su. Kao neka od mjesta koja se svakako trebaju vidjeti istaknuli su i Muzej prekinutih veza, Muzej naivne umjetnosti te Muzej suvremene umjetnosti.

Također, svoje su čitatelje dobro upoznali s mjestima u kojima ih očekuje dobar večernji provod, a na njihovoj su se listi našli kino Europa, Krivi put i Medika. Istražili su i u kojim se restoranima nudi najbolja hrana te su istaknuli Gostionicu Tip-Top i restoran 'Stari fijaker'. Osim toga, spomenuli su još niz barova i trgovina koje se svakako trebaju posjetiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Očevid teške prometne nesreće na Zagrebačkoj aveniji - 1 Detalji nesreće u Zagrebu: Sudjelovao i auto, mladić koji je vozio motocikl imao je 24 godine. Otkriven i identitet biciklista Joško Klisović Gradonačelniče, preplaćen sam: Joško Klisović od Tomaševića će tražiti smanjenje plaće. I manje luksuzan auto