Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez komentara o Linićevim izjavama

Grčić: treba respektirati da su sve političke opcije stale iza projekta predstečajnih nagodbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je danas kako je projekt predstečajnih nagodbi prvi projekt iza koga su stale sve političke opcije u Hrvatskoj, što treba respektirati.

"Projekt zakona o predstečajnoj nagodbi (...) je prvi projekt oko kojeg su praktički stale sve političke opcije u Hrvatskoj i to treba respektirati. Naime, svi su prepoznali koliko je važan taj projekt da se omogući ogromnom broju tvrtki da prežive", izjavio je Grčić u Banskim dvorima nakon sastanka s britanskim državnim ministrom za trgovinu i investicije Lordom Greenom.

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić - 2 Uvjereni u pobjedu Kolakušić i Sinčić imaju novu stranku: Otkrili s kime žele na izbore Osniva se nova stranka - 3 Još jedna Kolakušić i Sinčić udružili snage: Osnovali novu stranku u borbi za produljenje mandata u Europskom parlamentu

>> Linić uzvraća sucu: 'Ovo rješenje optužuje izvršnu vlast da se bavi kriminalom'

Podsjetio je i kako u tvrtkama koje su do sada predale prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe radi 40 tisuća ljudi. Predstečajnim se nagodbama pokušava spasiti ta radna mjesta "i svatko u ovoj državi bi valjda trebao vodit računa i razmišljati o tome na koji način spasiti ta radna mjesta. Ova Vlada ponudila je rješenje", rekao je Grčić.

Dodao je kako je Vlada napravila svoje, a da je "na drugima da isto tako rade svoj posao, ali da vode računa o svim konzekvencama vlastite aktivnosti i vlastitog posla".

Grčić nije želio komentirati oštre izjave ministra financija Slavka Linića vezane uz odluku suca zagrebačkog Trgovačkog suda da zaustavi predstečajnu nagodbu nad Dalekovodom i od Ustavnog suda zatraži ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. No, kazao je, "tko živi s time, najbolje razumije o čemu se tu radi".

"Netko tko taj posao radi od početka i angažiran je praktički 24 sata da napravi posao koji se odgađao godinama, jer godinama su tvrtke stajale u blokadama, ogromnim dugovima, dubiozama koje su ugrožavale isplatu plaća ljudima i koje su rezultirale gubitkom velikog broja radnih mjesta, sada nađe model koji bi trebao funkcionirati, uz sve probleme kojima se proces svih ovih mjeseci susreće, i sada ste tu gdje jeste", opisao je Grčić situaciju u kojoj se našao ministar financija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene