Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog prekomjernog deficita

NOVI REZOVI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Europska komisija objavila ekonomsku prognozu za Hrvatsku, ministar Branko Grčić najavio je još rezova.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić najavio je nove rezove komentirajući objavu Europske komisije da Hrvatskoj predstoji nadzor zbog prekomjernog deficita.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži se rješenje Mirovine političara veće od 2000 eura na ledu: EP želi stati na kraj rasipanju novca poreznih obveznika Ivica Marušić, HVIDRA - 1 Rastu povlaštene mirovine HDZ razveselio branitelje, ali veterani imaju par zamjerki: ''Nismo baš sretni... Tko zna tko će od nas to dočekati''

>> Prognoza Europske komisije: 2013. godina minusa, a oporavak slijedi...

'U smjernicama fiskalne politike već smo pokazali da će deficit biti ozbiljan i da moramo poduzeti vrlo stroge reformske mjere koje bi trebale rezultirati u 2014. godini smanjenjem deficita za 2 do 3 milijarde kuna', rekao je Grčić.

To onda zahtijeva i konkretne rezove, istaknuo je i još jednom ponovio da će mirovine po povlaštenim propisima veće od 5 000 kuna biti smanjenje za 10 posto.

Bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker istaknuo je kako nije iznenađen. 'Hrvatski građani se 2-3 godine ne trebaju nadati ničem dobrom. A ovo što su oni korigirali je statistička pogreška a ključni je problem za 2014 i 2015. godinu', rekao je Šuker. (Media servis/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene