Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Nove TV

Građani vjeruju da će Josipović biti bolji i od obožavanog Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje Nove TV pokazuje da 70 posto građana smatra da će dr. Josipović biti neovisan.

Predsjednik Josipović i premijerka Kosor od 10.-og siječnja pa do danas čini se uspostavili su koretkan odnos, ali to je sada početak. Kako će sve to izgledati ubrzo, nitko ne zna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

>> Josipović se već odrekao i drugog čovjeka: Otpao Mate Mlinarić

Medeni mjesec između dva brda u Zagrebu traje već neko vrijeme, a zanimljivo je vidjeti što očekuju građani sada kada na Pantovčaku stoluje dr. Ivo Josipović. Prema istraživanju Nove TV 47,5 posto građana smatra da će Josipović i premijerka Kosor imati bolje odnose nego što ga je ona imala sa bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. 37,6% građana smatra da će imati jednako kvalitetne odnose, dok samo 3,9% smatra da će biti lošiji. 11% ne zna kakvi će biti odnosi.

>> Josipović dovodi potrošene ljude malog formata

Predsjednik se već odrekao nekih osoba ali građane više zanima može li i koliko predsjednik biti neovisan, kada se zna da je ipak izabran kao predsjednički kandidat SDP-a?

Većina građana, njih 43,5% smatra da će Josipović biti djelomično neovisan a njih 27,9% smatra da će biti potpuno neovisan. da će na predsjednika Josipovića SDP značajno utjecati smatra 14,9% dok njih 13,7% ne zna hoće li biti pod utjecajem.

Jučer je završila jedna politička era, otišao je Mesić, a došao Josipović. Uspoređivat će ih se, a što sada na početku mandata kažu? Tko bi mogao biti bolji?

Da će Josipović biti bolji od Mesića misli čak 49,4% građana iz istraživanja Nove TV, dok 34,4 % ispitanika misli da će biti podjednaki. 6,2 % misli da će Josipović biti lošiji od prethodnika a 10 posto građana ne može reći hoće li biti bolji ili lošiji.

Najjači poduzetnici sada su uz predsjednika

Predstavljanje novog predsjedničkog tima posebno je zanimalo Banske dvore. Do 2011. Jadranka Kosor treba surađivati s predsjednikom. Ekonomisti i vanjskopolitički tim novog predsjednika posebno je zanimljiv Markovom trgu. Uglavnom su to osobe koje su godinama surađivale s Banskim dvorima, čije se mišljenje rijetko uvažavalo. Riječ je o poduzetnicima najjačim u svojom industrijama. Sada su uz predsjednika.

Banski dvori ne žele javno komentirati Josipovićev ekonomski tim. Čekaju prve poteze. Puno brže vidjet će se suradnja predsjednika i premijerke po pitanju vanjske politike. Hrvatsku diplomaciju hrabri jedna predsjednikova poruka.

'S tim da ćemo, a to sam čuo na tiskovnoj konferenciji, nastaviti s favoriziranjem imenovanja karijernih diplomata', rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

A već do proljeća treba imenovati veleposlanike u Rumunjskoj, Svetoj Stolici, Kanadi, Nizozemskoj, UN-u u Ženevi te Austriji. Većina Josipovićeva tima je zapravo još jučer imala za šefa ministra vanjskih poslova. 'To su ljudi s kojima sam surađivao do sada. Jeste s njima na ti. na ti smo to nije presudno i vjerujem da ćemo dobro surađivati', kaže Jandroković.

Vrhovni zapovjednik uskoro planira i susret s ministrom obrane. Kao i država, vojska nema novca, a i tu su kadrovi prvi na stolu.

Predsjednika Josipovića ocjenjivat će se i po osobama koje on predloži na neku funkciju. I one će na neki način predstavljati ono što on propagira - novu pravednost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene