Djeca idu u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 2
Djeca idu u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 2 Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradski ured za obrazovanje donio je odluku da će nastavna godina u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama završiti 19. lipnja, a za učenike završnih razreda srednje škole 28. svibnja 2020.


Prema odluci Gradskog ureda za obrazovanje nastavna godina u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama završit će 19. lipnja 2020. godine. Nastava učenicima završnih razreda srednjih škola u Zagrebu završit će 28. svibnja. 

Budući da broj nastavnih dana koje je potrebno odraditi nije jednak za sve ustanove, škole mogu samostalno odlučiti o modelu nadoknade dana provedenih u štrajku, vodeći pritom računa o tome da nastavna godina završi 19. lipnja 2020., odnosno 28. svibnja 2020. za učenike završnih razreda.

Prilikom planiranja nadoknade nastavnih dana škole mogu odstupiti od utvrđenih rokova za odmor učenika te održati nastavu subotom u tjednu u kojem se zbog neradnog ili nenastavnog dana nije održala nastava, odnosno u tjednu u kojem je bilo manje od pet nastavnih dana, stoji u odgovoru Gradskog ureda.

Gradski ured za obrazovanje u ponedjeljak, 16. prosinca 2019., Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputit će objedinjeni zahtjev za izmjenu školskih kalendara za sve osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove Grada Zagreba.