Obavijesti Video Pretražite Navigacija
produžetak nastave

Gradski ured za obrazovanje otkrio kad završava nastava u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski ured za obrazovanje donio je odluku da će nastavna godina u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama završiti 19. lipnja, a za učenike završnih razreda srednje škole 28. svibnja 2020.

Prema odluci Gradskog ureda za obrazovanje nastavna godina u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama završit će 19. lipnja 2020. godine. Nastava učenicima završnih razreda srednjih škola u Zagrebu završit će 28. svibnja. 

Pročitajte i ovo Stanje Zagrebačkih škola (Foto: Dnevnik.hr) Nakon što je Divjak prozvala Bandića Provjerili smo stanje u zagrebačkim školama: Azbestni krov, zidovi s kojih otpada žbuka, pipe koje cure na sve strane...

Budući da broj nastavnih dana koje je potrebno odraditi nije jednak za sve ustanove, škole mogu samostalno odlučiti o modelu nadoknade dana provedenih u štrajku, vodeći pritom računa o tome da nastavna godina završi 19. lipnja 2020., odnosno 28. svibnja 2020. za učenike završnih razreda.

Prilikom planiranja nadoknade nastavnih dana škole mogu odstupiti od utvrđenih rokova za odmor učenika te održati nastavu subotom u tjednu u kojem se zbog neradnog ili nenastavnog dana nije održala nastava, odnosno u tjednu u kojem je bilo manje od pet nastavnih dana, stoji u odgovoru Gradskog ureda.

Gradski ured za obrazovanje u ponedjeljak, 16. prosinca 2019., Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputit će objedinjeni zahtjev za izmjenu školskih kalendara za sve osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove Grada Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene