Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon što je Divjak prozvala Bandića

Provjerili smo stanje u zagrebačkim školama: Azbestni krov, zidovi s kojih otpada žbuka, pipe koje cure na sve strane...

Stanje Zagrebačkih škola (Foto: Dnevnik.hr)
Stanje Zagrebačkih škola (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stanje Zagrebačkih škola (Foto: Dnevnik.hr) Stanje Zagrebačkih škola (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zid škole u raspadu (Foto: Dnevnik.hr) Zid škole u raspadu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Supanc (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Supanc (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Renato Matejaš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Gostujući u Dnevniku Nove TV ministrica Divjak prozvala je zagrebačkog gradonačelnika da ne radi dobro svoj posao, odnosno da ne brine dovoljno o zagrebačkim školama.

Provjerili smo - kakvo je stanje u školama koje se financiraju iz zagrebačkog proračuna.

Elektrotehnička škola u Zagrebu u lošem je stanju. Osim što sa stropa na nekim dijelovima curi voda, svlačionica za tjelesni odgoj u derutnom je stanju. Sa zida je velikim dijelom otpala žbuka i treba joj hitno obnavljanje.

Osnovna škola Vladimira Ruždjaka ima azbestni krov, a ravnatelj Krešimir Supanc priznaje da je škola u dosta lošem stanju. "Grad je upoznat s tim, prepoznao je te probleme", kaže ravnatelj. Ravnatelj Strojarsko-tehničke škole Fausta Vrančića Dubravko Diklić kaže pak kako rade projekte da se popravi infrastruktura njihove škole.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u Dnevniku Nove TV u subotu jasno je poručila da joj se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić miješa u posao, nakon što je najavio da će podići plaće prosvjetarima koji su pod ingerencijom grada. Ministrica je Bandiću poručila da se radije brine o stanju škola u gradu. Bandić je pak ranije rekao kako njegova stranka misli da su učitelji i nastavnici važniji od školskih zgrada i opreme.

"Pa gledajte, naravno kad ovako dođete i pogledate u kakvom je to stanju da to sa strane izgleda jako ružno. Mi kao škola smo pokušavali komunicirati s gradskim uredom, što se konkretno ove obnove krova tiče, prvi izvođač radova je odustao pa je prolongirao radove za godinu dana", rekao je ravnatelj elektrotehničke škole Renato Matejaš. Osnovnoškolci kažu kako su za njihovu školu rekli prije pet godina da će je za tri godine renovirati pa nikada nisu.

Ivona s Bukovca misli kako je azbestni krov loš za djecu i kako bi se on trebao promijeniti, te da bi to trebalo biti prioritetno. Ivona je teta, a na pitanje brine li se za nećakinju koja ide u tu školu odgovara: "Brinem se za nju ali mislim, sve ove godine nikom ništa nije bilo".

Tata Domagoj sa Savice smatra da je krajnje vrijeme da se riješi problem sa loše održavanim i derutnim školama. Ivan sa Savice kaže kako je azbest otrovan. "Problem je naravno da je problem jer je azbest je otrovan koliko znam. Ja sam išao u tu školu Jure Kaštelana. Za sada mi nije ništa", kaže Ivan.

Ravnatelj elektrotehničke škole Renato Matejaš čija škola je iznimno derutnom stanju kaže kako škola ovako loše izgleda već 20 godina. Ali ravnatelji su iznimno zadovoljni angažmanom Grada Zagreba u obnovi škola.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene