Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u Šibeniku

Gradonačelnik najavio rebalans gradskog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvoj konferenciji za novinare šibenski gradonačelnik Ante Županović, koji je izabran kao nestranački kandidat koalicije SDP-HNS, izjavio je kako je stanje u gradskom proračunu znatno lošije nego što se očekivalo jer, po sadašnjim procjenama, u njemu nedostaje između 50 i 60 milijuna kuna pa će, kako je rekao, ‘prvi potez nove gradske vlasti biti rebalans proračuna’.

Županović je izjavio kako je gradski proračun za 2009. nerealan te je s tim u vezi najavio smanjenje za gotovo 20 milijuna kuna. Kako je rekao, ‘realizacija proračuna je usporena pa je u prvih šest mjeseci ove godine uprihodovana trećina novca manje od očekivanog’. Na pitanje o Obonjan rivijeri i ugovoru s ‘Orco grupom’ o gradnji turističkog naselja na otoku Obonjanu, o projektu na području bivšeg TEF-a te ugovoru s ‘MLM grupom’ o čišćenju tog područja od silikomanganske troske na konferenciji je rečeno kako su svi ugovori na reviziji kod ovlaštenih revizora.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Županović je napomenuo kako grad Šibenik već sada zbog Obonjan rivijere trpi štetu jer ‘Orco grupa’ nije preuzela kreditne obveze od 20 milijuna kuna za ulaganja na tom otoku koje je po dogovoru morala preuzeti. Osim Županovića, na konferenciji su govorili i njegovi zamjenici Petar Baranović iz HNS-a i Franko Vidović iz SDP-a.

>> 'Želim odgovarati samo građanima Šibenika'

Ne smijemo donostiti nagle odluke vezane uz te ugovore pa da se oni koji su krivi za njihovo neispunjavanje izvuku, a da Šibenik za to plati’, dodao je dogradonačelnik Vidović. Gradonačelnik Županović rekao je među ostalim, ocjenjujući da je HDZ-ova vlast grad vodila neozbiljno, da su probijeni proračuni mnogih komunalnih i infrastrukturnih projekata, a istodobno za te projekte ugovorima nije uređena kapitalna pomoć iz državnog proračuna. Gradskim vijećnicima HDZ-a Županović je poručio da nikakve koalicije i kombinatorike u Gradskome vijeću neće spriječiti gradsku upravu s njim na čelu da obavi svoj posao. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene