Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradonačelnica Dubrovnika među najboljima na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica osma je na popisu najboljih svjetskih gradonačelnika u 2006., objavila je u utorak međunarodna mreža za promicanje uloge gradova i lokalne samouprave temeljem internetskog glasovanja.

U sklopu godišnjega internetskog projekta ocjenjivanja desetero najboljih svjetskih gradonačelnika, Šuica je osma, a prva tri mjesta zauzimaju gradonačelnici Melbournea u Australiji, Amsterdama u Nizozemskoj i Harrisburga u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dubravka Šuica pozvala: 'Molim ih da kažu istinu zbog građana i interesa grada' Slika nije dostupna HDZ strepi za Dubrovnik VIDEO: SDP dobio načelnika u Babinoj Gredi

Projekt World Mayor organizira udruga City Mayors s ciljem da istakne važnost gradonačelničke dužnosti i oda počast onima koji su bitno utjecali na svoje zajednice.

Edi Rama dobio je tu nagradu 2004. za svoja postignuća u preporodu glavnoga grada Albanije, Tirane koju je svojim zalaganjem pretvorio od sivog i zapuštenog postkomunističkoga grada u prosperitetan zapadnoeuropski grad, kaže se u priopćenju.

Od lipnja do listopada ove godine više od 103 tisuće ljudi glasovalo je na internetu za najboljega gradonačelnika i svih desetero najbolje plasiranih dobilo je više od 2.500 glasova.

Pobjednik, John So, gradonačelnik australskoga Melbournea dobio je više od 16 tisuća glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene