Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina građana okupljena u novoj građanskoj inicijativi pod nazivom "I nama smrdi" zatražila je u utorak od zastupnika zagrebačke Gradske skupštine uvođenje posebne naknade za umanjenu kakvoću življenja za sve stanovnike Novog Zagreba suočene s problemom zbrinjavanja otpada na nesaniranom jakuševačkom smetlištu.


Potaknuti prijedlogom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se takva naknada na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zakazanoj za 31. svibnja dodijeli stanovnicima Jakuševca, Hrelića i Mićevca, građani okupljeni u inicijativi traže da se ona dodijeli i svim ostalim stanovnicima Novog Zagreba kojima nesanirano smetlište umanjuje kvalitetu života.

Vezani članci Zagrebački gradonačelnik borio se sa zaštitnom maskom - 1 "Kako se nitko ne bi pravio blesav": Možemo i Zagreb je NAŠ kazneno prijavili Bandića zbog žičare Severina Severina poslala poruku Milanu Bandiću, u objavi koju je stavila na Instagram spominju se krimić i tragedija

"Činjenica je da je stanovnicima navedenih naselja umanjena kvaliteta života zbog smetlišta koje je već trebalo biti zatvoreno i dobrim dijelom sanirano. Međutim, činjenica je da je umanjena kvaliteta života i nama stanovnicima Dugava, Travnog, Utrina, Sopota, Zapruđa, Sloboštine.... I mi živimo u neposrednoj blizini odlagališta! I nama smrdi! I naša djeca udišu otrovne plinove!", ističe se u priopćenju inicijative.

Bandić: Radnici čistoće će to doslovno POJESTI s ceste!

Dok se prvome redu zalaže za što hitniju sanaciju Jakuševca, inicijativa "I nama smrdi" do pronalaska rješenja traži jednaka prava za sve, te utvrđivanje jasnih kriterija dodjele sredstava, uz poruku: "Tražimo da budemo jednaki i da nas se zaštiti! Jesmo li i za vas građani drugog reda?". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook