Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'I nama smrdi'

Građanska inicijativa traži naknade svima kojima smeta smrad Jakuševca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina građana okupljena u novoj građanskoj inicijativi pod nazivom "I nama smrdi" zatražila je u utorak od zastupnika zagrebačke Gradske skupštine uvođenje posebne naknade za umanjenu kakvoću življenja za sve stanovnike Novog Zagreba suočene s problemom zbrinjavanja otpada na nesaniranom jakuševačkom smetlištu.

Potaknuti prijedlogom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se takva naknada na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zakazanoj za 31. svibnja dodijeli stanovnicima Jakuševca, Hrelića i Mićevca, građani okupljeni u inicijativi traže da se ona dodijeli i svim ostalim stanovnicima Novog Zagreba kojima nesanirano smetlište umanjuje kvalitetu života.

Pročitajte i ovo Renata Bedeković Mogućnost novih odrona Jakuševčani nakon dramatičnog upozorenja: "Osjećamo se kao zečevi ili Indijanci. Moramo tako i spavati, sa spremljenim koferima" Žrtva s Jakuševca - 3 Za Dnevnik Nove TV Potresna ispovijest radnika stradalog na Jakuševcu: "Kad sam vidio da kolega nema ruku, onesvijestio sam se. Dolje više neću moći nikada"

"Činjenica je da je stanovnicima navedenih naselja umanjena kvaliteta života zbog smetlišta koje je već trebalo biti zatvoreno i dobrim dijelom sanirano. Međutim, činjenica je da je umanjena kvaliteta života i nama stanovnicima Dugava, Travnog, Utrina, Sopota, Zapruđa, Sloboštine.... I mi živimo u neposrednoj blizini odlagališta! I nama smrdi! I naša djeca udišu otrovne plinove!", ističe se u priopćenju inicijative.

Bandić: Radnici čistoće će to doslovno POJESTI s ceste!

Dok se prvome redu zalaže za što hitniju sanaciju Jakuševca, inicijativa "I nama smrdi" do pronalaska rješenja traži jednaka prava za sve, te utvrđivanje jasnih kriterija dodjele sredstava, uz poruku: "Tražimo da budemo jednaki i da nas se zaštiti! Jesmo li i za vas građani drugog reda?". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene