Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrpe nitko ne odvozi

Bandić: Radnici čistoće će to doslovno POJESTI s ceste!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkim ulicama gomila se glomazni otpad! Hrpe smeća nitko ne odvozi jer je Zagrebu zabranjeno odlaganje na Jakuševcu.

Od početka listopada, zbog zabrane, otpad na najveće zagrebačko odlagalište ne smije. 'Radnici čistoće će danas od popodne doslovno pojesti to s ceste. Govorim figurativno, nestat će to. Bit će sankcionirano i smješteno gdje treba. Reciklirat će ga i odvesti', kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić .

Pročitajte i ovo Smeće u Zagrebu - 3 Stiže novi model Građani revoltirani zbog problema s otpadom: "Glasala sam za njih, ali ovo je katastrofa" Tomislav Tomašević (Ne)popularni model Sedam novih mjera za odvajanje otpada: Velike promjene na zelenim otocima, pogledajte što će biti s plavim i žutim vrećicama po cesti

FOTO Postajemo li Napulj: Zapadni djelovi Zagreba zatrpani smećem

Kamo će ga odvesti, gradonačelnik nije otkrio. Ministar je jutros na teren poslao inspekciju. 'Ukoliko Grad to ne učini u primjerenom roku, a to je nekoliko dana, onda će to učiniti inspekcija na prisilan način', kazao je ministar zaštite i okoliša Mihael Zmajlović.

Dok on ponovno gradskim vlastima prijeti prijavama i novčanim kaznama, Zagrepčani - negoduju. Dio njihovih sugrađana, kažu, otpad ne izbacuje u svojoj, već u tuđim ulicama. Na pozive da to ne čine ilegalno, do pronalaska rješenja - i ne obaziru se.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene