Nastavlja se drama na Srebrnjaku. Dok bivši ravnatelj Boro Nogalo tvrdi kako Grad želi unišiti projekt važan za djecu, Grad to opovrgava. Ministar zdravstva zatražio je hitno izvješće o bolnici Srebrnjak, ispred koje su se danas okupili i prosvjednici, kako bi dali podršku Nogalu.

Galerija Boro Nogalo +0 Građani su se pred bolnicom okupili u znak podrške bivšem ravnatelju Bori Nogalu - 1

„Do kada više ovako?“, poručilo je 30-tak prosvjednika koji su se okupili ispred bolnice Srebrnjak, radi podrške doktoru Nogalu i bolnici Srebrnjak.

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Ministar Beroš o omikronu: ''Veliki bazen necijepljenih dao je život novom soju'' Boro Nogalo - 1 Boro Nogalo mora se vratiti na mjesto šefa Srebrnjaka: "Možete samo zamisliti godinu dana patnje..."

„Doktor Nogalo radio je u korist zajednice, a oni koji ga žele smjenit rade za svoju korist“, kaže Jasminka Cvrkalj iz Varaždina.

„Projekt vrijedan 60 milijuna eura se sabotira već godinu dana na razne načine, ne može započeti njegova provedba. Milan Bandić u Zagrebu radi što hoće“, kaže Petra Vidas, organizatorica prosvjeda.

Jer se bivši ravnatelj i suradnici trenutačno nalaze pred otkazom. Nova uprava bolnice protiv njih je podignula i kaznenu prijavu, zbog navodne isplate nepripadajućih dodatka na plaću.

Bivši ravnatelj to odbacuje, i tvrdi kako iza svega stoji namjera Grada da unište projekt na Srebrnjaku i postave novog ravnatelja, koji će biti Bandićeva marioneta.

„Mi ništa kriminalno ili protuzakonito nismo učinili. Radili smo samo za interes ove bolnice, za status klinike, za status nastavne institucije. Za veliki projekt za 60 milijuna eura“, kaže Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak.

Za gradonačelnika Bandića ovo je sve jedna velika predstava. Tvrdi da se projekt na Srebrnjaku nastavlja.

„To je za mene najvažnije, a ne Boro Nogalo i ekipa. Čitat ćete uskoro što su radili…. Suze sina razmetnoga, ma to je strašno“, poručuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

„Znate tko može suzu pusiti. Samo ljudi koji imaju srca, koji imaju dušu i emocije, i empatije. Kod njega se to ne može dogoditi, on nema ništa“, kaže Nogalo.

Zbog ove cijele situacije, ministar zdravstva zatražio je izvješće Uprave bolnice.

„Vjerujem da će se razriješit, a sve u korist lječenja djece, naše ugrožene populacije“, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Hitno izvješće o bolnici zatražila je i ministrica Divjak jer je, kaže, izgradnja translacijskog centra važan znanstveno istraživački projekt.

„Do sada nije napravljeno ništa, tako da bi trebalo u ovom slučaju ostaviti sa strane politička prepucavanja i usmjeriti se na to da dobijemo ono za što smo dobili sredstva“, kaže ministrica Divjak.

Čeka se realizacija projekta, ali i novi ravnatelj bolnice Srebrnjak. Otvoren je četvrti natječaj za funkciju, na koju bi, prema predviđanjima mogao zasjesti kirurg Dragan Korolija ili Siniša Varga koji je trenutačno u stranci BM365.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju