Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ostaje do daljnjeg

Građani poprište okršaja dvaju klanova u Dubravi uspoređuju s Bronxom: "Kad se dogodila rafalna paljba, sin mi je skoro izletio van"

Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr)
Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Još jedan u nizu vatrenih okršaja potresao je stanovnike zagrebačke Dubrave. Policija još uvijek istražuje motive, no sve je izglednije kako je riječ o obračunu dvaju klanova povezanih s narkopodzemljem.

Dramatična je noć iza stanovnika zagrebačke Dubrave. U unakrsnoj vatri dvaju klanova na sreću stradalo je tek ovo kombi vozilo. Veća tragedija je izbjegnuta za dlaku. Svjedoci tvrde kako je u vrijeme okršaja na cesti bilo i djece. Tvrde kako su na spornu obitelj već upozoravali.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Na kriminalističko istraživanje za sada je privedneno šest osoba. Tereti ih se da za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom. Ako im se dokaže krivnja, prijeti im do pet godina zatvora.

Policija ovdje još uvijek blokira prolaz ulicom. U tijeku je još uvijek pretres kuće na koju je pucano, ali i iz koje je uzvraćena paljba.

Treba reći kako je uistinu puka sreća da ovdje nitko nije stradao. Okršaj se je dogodio u vrijeme kada su djeca išla svojim kućama iz škole.

"Kad se dogodila rafalna paljba, sin mi je skoro izletio van. Išao sam za njim, jer ne zna razlikovati pucnjavu od pirotehničke pucnjave", priča nam zabrinuti otac koji živi u istoj ulici u kojoj se dogodila pucnjava.

Ima i poruku za gradske vlasti. "Želimo da se zaustavi ovo sve, da policija napravi svoj posao i da ustanove naprave posao koji trebaju napraviti. ovo je strašno, ja se isto bojim pustit dijete van", kaže.

Brojni stanovnici ove ulice evo okupili su se ovdje tik uz policijsku traku kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Kažu kako su na problem, ali i moguće sumnjive poslove ove obitelji upozoravali brojne institucije no bez ikakvog uspjeha.

Neki su doslovno život u Ulici Novoselski odvojak IX. usporedili kao sa životom u američkom Bronoxu. Kažu dosta im je šutnje traže razgovor s gradonačelnikom, ali i ljudima iz policije. Žele da se konačno vrate u normalan život.

Na mjestu događaja su i dalje pripadnici interventne policije koji osiguravaju prostor oko kuće. Ono što je sigurno da će policija (i) ovdje ostati do daljenjeg.

"Žao mi je što se to dogodilo. Odmah sam obavio razgovor s načelnkom PUZ-a i molio ga za informacije. Gradska četvrt ne može tu ništa puno spektakularno napraviti, nego može samo moliti i tražiti da policija odradi svoj posao i procesuira one koji su počinili ovo kazneno djelo", rekao nam je Damir Oniško, predsjednik viječa gradske četvrti Gornja Dubrava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene