Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve službe u pripravnosti

Održana sjednica zagrebačkog stožera civilne zaštite, Grad poslao upozorenje građanima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Vijesti Nove TV u 14
Grad Zagreb objavio je upozorenje i upute za nadolazeće nevrijeme u kojem se očekuju obilne oborine.

Stiglo je upozorenje Grada Zagreba za nadolazeće nevrijeme. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Tijekom današnjeg dana i ovaj vikend očekuje se novo nevrijeme s obilnim padalinama u Zagrebu, uz vodeni val iz Slovenije, gdje je nevrijeme noćas prouzročilo velike štete.

Pročitajte i ovo Poplave u Sloveniji Stanje se polako smiruje FOTO/VIDEO Poplave prouzročile najveću štetu u povijesti Slovenije: Poplavni val tijekom noći dolazi u Hrvatsku

Zbog toga je održana sjednica zagrebačkog Stožera civilne zaštite, kojoj je predsjedao Luka Korlaet, načelnik stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, uz prisutne predstavnike vatrogasaca, hitne pomoći, policije i općih postrojbi civilne zaštite te predstavnika gradskih službi, prije svega Vodoopskrbe i odvodnje, Zrinjevca, Čistoće i Zagrebačkih cesta.

U pripravnosti su sve gradske službe - postrojbe civilne zaštite, žurne službe i gradska poduzeća - koje su proteklih tjedana efikasno čistile grad i rješavale probleme nakon olujnog nevremena, poručio je Korlaet.

Očekuje se da će ovo nevrijeme, prema informacijama iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda, biti drukčije od prethodnog: neće biti toliko jak vjetar, već se očekuju obilne oborine pa su u najvećoj pripravnosti Vodoopskrba i odvodnja sa svojih 18 interventnih ekipa, kao i Hrvatske vode sa svoje četiri interventne ekipe. Grad Zagreb ima prednost što ima oteretni kanal Sava-Odra koji može preuzeti eventualni vodeni val. Svi slivnici su pregledani i očišćeni pa je znatno povećana apsorpcija sustava oborinske odvodnje, no sukladno postojećim kapacitetima samog sustava. Upozoravaju se građani da ne ulaze u vodu dublju od 25 centimetara, ni autom ni osobno, kao ni u drugu vodu kojoj ne mogu procijeniti dubinu.

Pročitajte i ovo Povisio se vodostaj Save - 3 Rastu vodostaji VIDEO/FOTO Sava se izlila iz korita u Zagrebu: Prijeti nam scenarij na razini onog iz 2010. godine

Centar 112 je također spreman s povećanim brojem djelatnika.

Kako u hitnim situacijama ne bi došlo do preopterećenja navedenih linija, važno je da građani brojeve hitnih službi (112, 192, 193 i 194) zovu samo u situacijama kada je ugrožen život ili imovina, a da ostale, manje opasne probleme, prijavljuju nakon što se nevrijeme smiri."

Informacije iz minute u minutu pogledajte OVDJE

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene