Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatnu priču snimili smo u Hrvatskoj Kostajnici.


Jedini dječji vrtić u krugu od 30 kilometara, Krijesnica, od srpnja nema financijskih uvjeta za rad. Naime, gradonačelnik je donio odluku da Grad više ne može financirati vrtić zbog teške financijske situacije.

Vezani članci Dragan Kovačević Nadzorni odbor Janafa raskinuo ugovor s Kovačevićem, ostaje bez mjesta savjetnika i otpremnine Slika nije dostupna Zlatar blokiran, a oni razmišljaju o povišicama

Unatoč tome što zaposlenici vrtića plaće nisu dobili od svibnja, oni i dalje rade. Pomažu im roditelji djece, koji daju dio novca za osnovne troškove. Zaposlenici vrtića za pomoć su se obratili svim nadležnim institucijama, no za sada odgovora nema.

'Mi samo pokušavamo da se ovaj vrtić ne zatvori i da ostane još tu, jer smatramo da je dobro za djecu se boriti. Jer su djeca osnova svega', rekla je Ivanka Kranjec Rudak, zamjenica ravnateljice dječjeg vrtića Krijesnica.

Pisali su Vladi, ministarstvima, pravobraniteljici za djecu, unicefu. Jedino im se javio Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava, koji im je dao potporu. I mi smo pokušali doći do odgovora.

Pismeno su odgovorili Ured Mile Jelavić koja apelira na državu neka pomogne te Ministarstvo obrazovanja koje objašnjava kako ono nema veze s financiranjem ustanova predškolskog odgoja. Unatoč teškoj financijskoj situaciji, nedopustivo je da se ovakvi problemi  prelamaju preko leđa najmlađih.