Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Predsjednica u Sisku sudjeluje u obilježavanju Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Sisak gdje je održala sastanak sa sindikatima Rafinerije nafte Sisak.

"Uz pitanja rafinerije, razgovarali smo i o strateškim pitanjima i eneregtskoj neovisnosti. Svakako ću njihove stavove prenijeti dalje u razgovoru s novim mandatarom i vladom čim bude potvrđena. Nastavit ću i dalje postupati u skladu sa svojim ovlastima", poručila je predsjednica.

Osvrnula se i na odnos između INE i MOL-a.

"Moramo zauzeti državni stav, to je pitanje nacionalne sigurnosti. Riječ je o budućnosti Republike Hrvatske i treba vrlo podrobno sagledati sve elemente. Kroz nekoliko mjeseci mogli bismo riješiti pitanje odnosa INE i MOL-a", poručila je.

Iz sindikata su nakon sastanka poručili kako vjeruju da će predsjednica poduzeti sve u svojoj moći da bi se sačuvala energetska neovisnost.

Kako javlja reporteka Nove TV Josipa Krajinović, predstavnici sindikata pozvali su sve državne insituticije da se očituju oko Mola i slučaja sisačke rafinerije.

"Predstavnici sindikata prozvali su MOL jer su mimo znanja članova uprave i Ministra gospodarstva prije desetak dana prevezli naftu u sisačku rafineriju. Zbog toga su pozvali na očitovanje sve institucije pa tako i predsjednicu i mandatara Plenkovića. Traže da Vlada odmah po formiranju zauzme stav oko Mola. Od predsjednice su tražili da sazove tematsku sjednicu Sabora te da se zauzme zajednički stav političkih stranaka", javlja naša reporterka

Predsjednica sudjeluje i  na obilježavanju Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Povodom Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale branitelje predvodit će u katedrali Uzvišenja svetoga Križa sisački biskup Vlado Košić. (Hina(J.K)