Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Govorom na Globalnom summitu kreativnog razvoja Sanader započeo službeni boravak u New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnjim govorom na summitu Globalnog kreativnog vodstva koji treću godinu zaredom organizira Zaklada Louise Blouin, predsjednik Vlade RH, dr. Ivo Sanader započeo je sedmodnevni službeni boravak u New Yorku.

Kao glavni govornik na raspravi na temu “Globalizacija: Gospodrastvo, ukljucenje, dinamika” premijer je govorio o izazovima i mogućnostima koje globalizacija donosi Hrvatskoj te o razvoju hrvatskog gospodarstva i našoj uključenosti u svjetska gospodarska kretanja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobar posao u New Yorku ‘Suradnja i potpora tribunalu ustavna je obveza Hrvatske’ Slika nije dostupna Proglasio pobjedu Sanader: HDZ je pobjednik lokalnih izbora

Naglašavajući hrvatska iskustva u suočavanju sa izoazovima globalizacije Sanader je u govoru poručio “da ne treba odustajati od temeljnih vrijednosti, već na njima graditi temelje budućeg prosperiteta te “kako nije vrijeme za vožnju unatrag, već za ubrzavanje tempa, kako bi Hrvatska dovršila svoju tranziciju i postala punopravnom članicom NATO saveza i Europske unije, Premijer Sanader je naglasio aktivnu ulogu Hrvatske u jačanju stabilnosti,suradnje, slobodne trgovine i napretka u regiji.“ 

Za stolom u Vijeću sigurnosti, u NATO savezu a uskoro i u Europskoj uniji, Hrvatska će biti spremna braniti svoju poziciju, potpuno svjesna da će njezina vlastita sigurnost u napredak biti zaštićeni samo ako uspješno promičemo međunarodnu stabilnost i globalni napredak”. 

Louise Blouin Machain, utemeljiteljica i predsjednica Zaklade naglasila je “kako je Hrvatska percepirana pozitivno u Americi te je ostvarila izvanredne uspjehe u poslijeratnoj obnovi, provedbi reformi i razvoju gospodarstva” te su to bili dovoljni razlozi da pozove premijera Sanadera da bude njen gost i sudjeluje u radu summita. 

Sanader je sudjelovanje na summitu Globalnog kreativnog vodstva ocijenio kao još jedan značajan doprinos predstavljanju Hrvatske u svijetu te potvrda da imamo prijatelje i one koji razumiju pozitivne iskorake koje naša zemlja postiže na političkom i gospodarskom planu. 

To su potvrdili i profesor Edmund Phelps, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, te ugledni ekonomisti Richard Robb i Graciana del Castillo koji su sudjelovali na summitu. 

Premijer Ivo Sanader sutra će ( ponedjeljak) na East Riveru sudjelovati u radu foruma UN-a posvećenog razvoju Afrike a biti će i gost na primanju koje za šefove država i vlada okupljene na 63. zasjedanju Opće skupštine organizira američki predsjednik George Bush.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene