Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

General Ante Gotovina koji zajedno s generalima Ivanom Čermakom i Mladenom Markačem broji još 19 dana do izricanja presude u Haagu, pomno prati sve događaje oko svog slučaja u Hrvatskoj.


Preko odvjetnika poručuje da nema potrebe za prosvjedima koje su neke udruge već najavile, a poziv biskupa na post i molitvu jako ga je obradovao.  15. travnja dan je odluke i dio braniteljskih udruga već je najavio prosvjedno okupljanje na glavnom zagrebačkom trgu nakon donošenja presude za hrvatske generale.

Vezani članci Boro Nogalo Boro Nogalo nezakonito je smijenjen s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, potvrdio i Županijski sud: ''Ovo je moja velika ljudska, moralna satisfakcija'' Slika nije dostupna Brammertz: Oluja je bila legitimna, osuđeni su pojedinci, ne Hrvatska

'General Gotovina što se tiče najavljenih prosvjeda misli da svako mora raditi po svojoj savjesti, međutim da nema potrebe da se sada za njega organiziraju prosvjedi, pošto smo mi duboko uvjereni da će general Gotovina biti oslobođen i da će već 15 ili 16. travnja biti na putu za Zagreb', kazao je odvjetnik generala Luka Mišetić.

>> Kosor vjeruje da će Gotovina dobiti oslobađajuću presudu

'Generalu Gotovini kao vjerniku to puno znači i siguran je da će i te molitve pomoći da dođemo do pravedne presude, a ovdje je pravedna presuda isključivo oslobađajuća presuda', napominje Mišetić. Tri godine od početka suđenja, presuda neće biti ključna samo za trojicu generala, imat će posljedice i za Republiku Hrvatsku. Europa će na nju gledati kao na Haašku istinu o akciji Oluja, iako će to biti tek prvostupanjska presuda.