Obavijesti Pretražite Navigacija
Pibližavanje presude

Gotovinina poruka iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina koji zajedno s generalima Ivanom Čermakom i Mladenom Markačem broji još 19 dana do izricanja presude u Haagu, pomno prati sve događaje oko svog slučaja u Hrvatskoj.

Preko odvjetnika poručuje da nema potrebe za prosvjedima koje su neke udruge već najavile, a poziv biskupa na post i molitvu jako ga je obradovao.  15. travnja dan je odluke i dio braniteljskih udruga već je najavio prosvjedno okupljanje na glavnom zagrebačkom trgu nakon donošenja presude za hrvatske generale.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljaju pravnu bitku Godišnjica presude generalima: Žalbena konferencija za mjesec dana Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj Brammertz: Oluja je bila legitimna, osuđeni su pojedinci, ne Hrvatska

'General Gotovina što se tiče najavljenih prosvjeda misli da svako mora raditi po svojoj savjesti, međutim da nema potrebe da se sada za njega organiziraju prosvjedi, pošto smo mi duboko uvjereni da će general Gotovina biti oslobođen i da će već 15 ili 16. travnja biti na putu za Zagreb', kazao je odvjetnik generala Luka Mišetić.

>> Kosor vjeruje da će Gotovina dobiti oslobađajuću presudu

'Generalu Gotovini kao vjerniku to puno znači i siguran je da će i te molitve pomoći da dođemo do pravedne presude, a ovdje je pravedna presuda isključivo oslobađajuća presuda', napominje Mišetić. Tri godine od početka suđenja, presuda neće biti ključna samo za trojicu generala, imat će posljedice i za Republiku Hrvatsku. Europa će na nju gledati kao na Haašku istinu o akciji Oluja, iako će to biti tek prvostupanjska presuda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene