Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obavili izvide

Završena istraga o smrti Milana Bandića, DORH objavio detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotova je istraga o smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. DORH je zaključio kako nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme.

Državno odvjetništvo donijelo je rješenje kojim su odbačene kaznene prijave protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića vezane za smrt Milana Bandića. DORH je zaključio kako nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme. 

Inače, u noći u kojoj je iznenada preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavilo se više nelogičnosti. Pojavile su se informacije da je Milan Bandić preminuo u stanu u kojem je boravila Natalija Prica. 

Liječnik Redžepi rekao je u više navrata kako su u kobnim trenucima bili u Ivanovićevoj kući i da je reakcija bila pravovremena. Sada je i DORH odlučio kako nema govora o nepravovremenom pružanju liječničke pomoći. 

Rješenje prenosimo u cijelosti: 

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 14. veljače 2022., donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv hrvatske državljanke (1988.) i dvojice hrvatskih državljana (1971. i 1976.) zbog kaznenih djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavka 1. Kaznenog zakona i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima iz članka 183. Kaznenog zakona, sve u svezi članka 51. KZ-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je kaznenu prijavu hrvatskog državljanina (1988.) protiv troje hrvatskih državljana (1988., 1971. i 1976.), u kojoj se navodi da su prijavljeni hrvatski državljani 28. veljače 2021. u Zagrebu, vezano uz smrt tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba počinili kaznena djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavka 1. Kaznenog zakona i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima iz članka 183. Kaznenog zakona, sve u svezi članka 51. KZ-a.

Pročitajte i ovo Provjereno: Milan Bandić - 3 Sve afere bivše vlasti Nakon smrti Milana Bandića uslijedile ostavke, smjene, istrage i uhićenja: "Ne smije se dogoditi to da se sve svede na 'sjaši Kurta, uzjaši Murta'"

Nakon razmatranja navoda u kaznenoj prijavi i provedenih izvida (više provjera i radnji) nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme, slijedom čega ne postoji osnovana sumnja da su prijavljene osobe (1988., 1971. i 1976.) počinile predmetna kaznena djela, kao niti neko drugo kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nismo imali problema" Vesna Bandić: "Ne znam gdje je Milan bio te noći i ne zanima me. Nisam bila ljubomorna žena"

Slijedom navedenog, kaznena prijava je odbačena sukladno zakonskoj odredbi članka 206. stavka 1. točke 4. Zakona o kaznenom postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 16. veljače 2022. otpremilo poštom podnositelju prijave pisanu obavijest o ovoj odluci", navodi se u rješenju.

Aktualno VIDEO Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna: Otkrili su detalje +0 Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna Crna kronika VIDEO Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna: Otkrili su detalje 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene