Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala tri kriminalca

VIDEO Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna: Otkrili su detalje

Aktualno Galerija +0 Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna Galerija 1/1 >>
Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje u kojemu je pronađeno više od 12 kg kokaina, 69 kg marihuane i više od 36.000 tableta ecstasyja.

U PU zagrebačkoj dovršeno je kriminalističko istraživanje u kojemu je pronađeno više od 12 kg kokaina, 69 kg marihuane i više od 36 tisuća tableta MDMA-a (ecstasyja).

Pročitajte i ovo U blizini Paukovca posadili 52 stabljike marihuane - 2 Dovršena istraga VIDEO Pali ratari: U blizini Paukovca raskrčili površinu pa posadili 52 stabljike marihuane U kući na području Maksimira skrivao konoplju i psilocibinske gljive - 3 Dovršena istraga Pao diler u zagrebačkom Maksimiru: Nabavljao marihuanu i gljive pa ih preprodavao

Uhvaćena su trojica muškaraca u dobi od 33, 37 i 24 godine osumnjičena za dilanje. O zapljeni je govorio voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš.

"Prikupljena su saznanja da su se muškarci u dobi od 33 i 24 godine bavili preprodajom droge kokain, a da istu skrivaju u stanu na području naselja Središće", rekao je i dodao da su policajci prikriveno promatrali i pratili što se događa.

Kokain je bio u bijeloj vrećici

"21. veljače smo utvrdili da je 24-godišnjak u jednom trgovačkom centru u Središću predao bijelu vrećicu s više od dva kilograma kokaina pakirana u dva paketa 33-godišnjaku, koji je sjeo u svoj automobil, odvezao se nekoliko stotina metara dalje, zaustavio svoj automobil, izašao i bijelu vrećicu stavio u prethodno parkirani otključan automobil marke Škoda Octavia zagrebačkih oznaka", rekao je Lauš.

"U taj automobil je nedugo zatim sjeo 37-godišnjak i odvezao se na područje naselja Trnje. Njega je zaustavila i uhitila policija, a pretragom vozila je pronađena bijela vrećica za koju je isti izjavio da se u njoj nalazi kokain", dodao je.

Nešto kasnije istog poslijepodneva na stubištu stambene zgrade u naselju Središće uhićen je 24-godišnjak.

Uporabljena sredstva prisile

"Prvi osumnjičeni 24-godišnjak je dio kokaina odbacio od sebe na tlo", rekao je i dodao da su nad njim uporabljena sredstva prisile prilikom uhićenja.

Nakon toga na parkiralištu trgovačkog centra uhićen je i 33-godišnjak. Nakon toga se krenulo u daljnje kriminalističko istraživanje", dodao je Lauš i rekao da je slijedilo utvrđivanje adrese stana u kojemu su oni držali drogu.

Pronađena velika količina droge i oružje

"U utorak je obavljena pretraga stana u Središću koji je unajmio 24-godišnjak, gdje je pronađena droga koju je prepakiravao za daljnju prodaju. Pronađeno je više od 69 kg marihuane, oko 10 kg kokaina, više od 15 kg droge amfetamin, 9,5 kg hašiša, više od 36 tisuća tableta MDMA-a, više od 136 tisuća lijekova koji sadrže djelatnu tvar koja se nalazi na popisu droga te 300 doza LSD-ja, šest digitalnih vaga, 8 kg punila, 10 litara metanola i jedan pištolj te automatska puška sa streljivom", kazao je Lauš.

Navodi da su protiv 24-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesene kaznene prijave, a oni su u pritvoru. Također, kaznena prijava podnesena je i protiv 37-godišnjaka. I on se nalazi u pritvoru.

"Vrijednost ove droge je oko 10 milijuna kuna, na ulici bi ona bila još i veća. Radi se o značajnoj zapljeni droge, odnosno o oko 100 kg droge koja je bila pripremljena za daljnju distribuciju, dok pronađeni tragovi upućuju da je u stanu bilo znatno više droge od količine koja je pronađena", objasnio je Lauš. 

Uhićeni se branili šutnjom

Kako je rekao, svi uhićeni branili su se šutnjom. Za 24-godišnjaka kaže kako u policiji vjeruju da on nije vlasnik droge već istraga o zaplijenjenoj drogi ide dalje kako bi se utvrdilo porijeklo pronađene droge.

"Mi ćemo istragom utvrditi ulogu svakoga od njih u ovoj situaciji", najavio je Lauš i dodao da je 37-godišnjak bio kupac droge.

"Policijske radnje su provedene u roku 24 sata, s tim da su naše pripreme trajale duže vrijeme. Ovo je početak, tek sad krećemo u razmjenu podataka i otkrivanja drugih relevantnih okolnosti koje možemo povezati uz ove osobe", objasnio je Lauš. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene