Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gospić: Optužen pripadnik tzv. krajinske milicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Gospiću optužilo pred gospićkim Županijskim sudom bivšeg pripadnika tzv. krajinske milicije 42-godišnjega hrvatskog državljanina N.P. zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, izvijestilo je Državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Okrivljenika se tereti da je 4. listopada 1991. za vrijeme oružanih sukoba i srpske okupacije Vrhovina u zaseoku Čorcima kao pripadnik tzv. krajinske milicije, po dogovoru i s ostalim pripadnicima srpskih paravojnih jedinica ubio šest mještana hrvatske nacionalnosti.

Pročitajte i ovo Privođenje gospićkih policajaca Grozna priča iz Gospića Policajac osumnjičen za silovanje u istražnom zatvoru zbog dječje pornografije Slika nije dostupna Prozvao vladajuće Burić poručio HDZ-u: Hrvatska nije vaša džamahirija

Odvjetništvo navodi da su okrivljenik i ostali najprije nezakonito lišili slobode mještane: Martina, Matu, Katu, Stjepana, Vladimira i Slavka Čorka, nezakonito ih zatvorili u tzv. odjeljenje milicije u Vrhovinama. Ondje su prenoćili u nesnosnim higijenskim uvjetima, a idući su ih dan odveli u predio Ćurinku - Oštri Vršak i ubili hladnim i vatrenim oružjem. 

Tijekom istrage saslušano je više svjedoka čina zarobljavanja te djelovanja okrivljenika kao pripadnika tzv. krajinske milicije dok su se nalazili u Vrhovinama.

Okrivljenik je 8. veljače 2008. došao na vrhovinsko područje gdje su ga prepoznali mještani Čoraka. Zatim je 10. veljače 2008. sproveden istražnom sucu i protiv njega je određen pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene