Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađarska optimistična

Goencz Milanoviću: Hrvatska u NATO u travnju, u EU 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će postati članicom NATO-a već u travnju na sastanku vrha Saveza u Strasbourgu, a članicom EU-a mogla bi postati u prvoj polovici 2011., kad Mađarska predsjeda EU-om, ocijenila je danas u Zagrebu mađarska ministrica vanjskih poslova Kinga Goencz u razgovoru s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, priopćeno je iz te stranke.

Sugovornici su, po priopćenju, razgovarali i o mogućim teškoćama na putu u EU, osobito odnosima sa Slovenijom, te su izrazili očekivanja da će se posredništvom deblokirati pregovori.

Pročitajte i ovo Svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta Svečani ispraćaj Četvrti kontingent otišao u Mađarsku: "Misija je izazovna, pogotovo u današnjem okruženju" Ilustracija Tenzije i težnje Ako Ukrajina izgubi rat, mađarski krajnji desničari žele dio teritorija: ''Naša poruka je vrlo jednostavna''

Milanović je zahvalio na potpori mađarske vlade Hrvatskoj na putu u EU, a dogovoreno je da se ubuduće unaprijedi međustranačka suradnja mađarske Socijalističke partije, koje je članica Goencz, i SDP-a, stoji na kraju priopćenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene