Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan uspjeh Provjerenog

Žena koja je pokrenula lavinu nakon koje je ortoped iz Zagreba dobio otkaz: ''Tu nije kraj priče, tu je samo početak kraja''

Lana Tovarlaža Žugec i Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr)
Lana Tovarlaža Žugec i Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bolnica (Foto: dnevnik.hr) Bolnica (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lana Tovarlaža Žugec (Foto: Dnevnik.hr) Lana Tovarlaža Žugec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lana Tovarlaža Žugec i Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Lana Tovarlaža Žugec i Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija, KB Dubrava (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Ortoped iz Kliničke bolnice Dubrava, koji je godinama vrijeđao pacijente, dobio je otkaz, samo tjedan dana nakon objave priče u emisiji Provjereno.

Nakon što je dvoje pacijenata iznijelo svoje šokantne ispovijesti, pokrenula se lavina. Javilo nam se još desetak osoba s istim ili sličnim iskustvima. Bolnica je odmah oformila povjerenstvo, ministar poslao inspekciju, a u ponedjeljak je liječniku zabranjen rad s pacijentima. Rezultat svega - otkaz liječniku.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Nije još konačan rasplet Zašto se sve toleriralo? Ortopeda iz KB-a Dubrava prijavljivale i medicinske sestre Andrija Štrbek (Foto: Dnevnik.hr) Nova neugodna iskustva Priča iz Provjerenog pokrenula lavinu reakcija: Nova svjedočanstva o liječniku iz pakla

Dobiveni otkaz ne znači i konačni rasplet. Liječnika čeka i disciplinski postupak Liječničke komore.

Liječnička komora odlučit će o daljnjoj profesionalnoj karijeri ortopeda iz Dubrave. Moguće sankcije su zabrana rada na određeni vremenski period ili oduzimanje liječničke licence, čime bi mu se u potpunosti zabranio rad.

Ovo je pobjeda pojedinaca nad sustavom, što se zapravo rijetko viđa. No, nakon svega ostaje gorak okus jer su brojna pitanja ostala nerazriješena. Odnos prozivanog ortopeda prema pacijentima je trajao godinama.

Glavno pitanje je zašto se sve to godinama toleriralo. U bolnici je bila javna tajna da navedeni ortoped vrijeđa pacijente, ali i kolege u bolnici. Pitanje je što bi se dogodilo da dvoje pacijenata nije odlučilo javno istupiti otvorenim identitetom. Najvjerojatnije ništa. Prijava bi zapela negdje u ladici i sve bi se nastavljalo dalje kao što je to bilo godinama.

U Dnevniku Nove TV gošća je bila Lana Tovarlaža Žugec, koja je javno istupila sa svojim iskustvom iz bolnice.

Ortoped je dobio otkaz, jeste li zadovoljni?

Mogu reći da sam nakon četiri mučna tjedna, od početka te strašne priče, sretna i zadovoljna ishodom, odlukom ravnateljstva da se dotičnom otkaže dozvola za rad. Smatram da su pravilno postupili. Međutim, tu nije kraj priče, tu je samo početak kraja. Htjela bih naglasiti da ovo nije samo moja pobjeda. Ovo je pobjeda svih nas običnih ljudi koji su nažalost imali tu nesreću biti njihov pacijent i ovo je pobjeda svih liječnika i medicinskih sestara ove bolnice koji časno i dostojanstveno obavljaju svoj posao.

Liječnik je dobio otkaz, znači da će o njegovoj sudbini odlučiti Liječnička komora. Kakva bi kazna za njegovu profesionalnu službu za Vas bila zadovoljavajuća – uzimanje liječničke licence ili samo zabrana rada?

Jedina primjerena kazna za mene je trajno oduzimanje liječničke licence. Smatram da je to zaslužio i da bi to trebao dobiti, jer ponekad se čini da je pravda nedostižna i da je nema. Ali, u ovom slučaju sam se uvjerila da je ima, da je dostižna, ali je jako spora.

Pokazali ste izuzetno visok stupanj građanske hrabrosti, savjesti i savjesti zbog toga što ste na ovakav način istupili prema javnosti otvoreno prepričavši sve što Vam je bilo rečeno unutra? Je li to bilo teško za Vas?

Bilo mi je jako teško i lomila sam se deset dana, da li izaći s tom pričom u javnost ili ne, međutim, nakon što sam pročitala komentare o tom doktoru na portalu Najdoktor i uvjerila se da nisam jedina koja je doživjela nešto tako strašno, to je ustvari presudilo tome da smognem hrabrosti i izađem pred kamere.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene