Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PRIČE U PROVJERENOM

Zagrebački liječnik iz pakla dobio otkaz, pokrenut i diciplinski postupak pred Komorom

Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 4
Provjereno - Doktor iz noćne more (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno
Iz bolnice izvješćuju da su u siječnju primili pritužbu jedne pacijentice zbog neprimjerenog ponašanja ortopeda te je radi utvrđivanja osnovanosti pritužbe osnovano Povjerenstvo, koje je nakon provedenog postupka utvrdilo da je pritužba osnovana.

Klinička bolnica Dubrava priopćila je u petak kako je liječniku ortopedu protiv kojeg je pokrenut postupak zbog nedoličnog ponašanja prema pacijentima otkazan ugovor o radu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Iz bolnice izvješćuju da su u siječnju primili pritužbu jedne pacijentice zbog neprimjerenog ponašanja ortopeda te je radi utvrđivanja osnovanosti pritužbe osnovano Povjerenstvo, koje je nakon provedenog postupka utvrdilo da je pritužba osnovana.

"Sukladno Zakonu o radu i Pravilniku o radu KB-a Dubrava, proveden je propisani postupak te je prozvanom liječniku otkazan ugovor o radu", navodi u priopćenju ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić.

Dodaje kako će protiv ortopeda biti pokrenut i disciplinski postupak pred Hrvatskom liječničkom komorom.

Podsjetimo, priča o ortopedu iz KB-a Dubrava objavljena je prošlog tjedna u Provjerenom, nakon čega je uslijedila lavina reakcija. U prilogu reportera Ivana Čorkala dvoje je pacijenata ispričalo svoja iskustva s liječnikom u KB-u Dubrava, a saznali smo i da mu je bolnica dotad već izdala čak pet upozorenja zbog odnosa prema pacijentima. No ništa nije pomoglo, sve dok priča nije objavljena u Provjerenom. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene