Michel Barnier (Foto: AFP)
Michel Barnier (Foto: AFP) Foto: Afp

Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a iduće godine bit će ključno za jedinstvo Europske unije, ocijenio je u srijedu u Zagrebu glavni europski pregovarač za Brexit Michel Barnier.


"Hrvatsko predsjedanje početkom iduće godine bit će ključno za jedinstvo Europljana", rekao je Barnier pred Banskim dvorima.

Vezani članci Nacionalni stožer civilne zaštite, Vili Beroš Nacionalni stožer objavio: "U Hrvatskoj u zadnja 24 sata jedan novi oboljeli od koronavirusa" Premijer najavio što nas čeka na predsjedanju Vijećem EU-a Premijer otkrio što nas čeka na predsjedanju Vijećem Europske unije, govorio i o novom proračunu Unije

Hrvatska 1. siječnja preuzima polugodišnje predsjedanje EU-om.

"Trebamo raditi na jedinstvu 27 članica kako bismo postigli dogovor s Ujedinjenim Kraljevstvom, ne protiv njega, nego s njim, jer će u bilo kojem slučaju Ujedinjeno Kraljevstvo ostati naš partner i prijatelj", istaknuo je on.

Također je rekao da se mora što je prije moguće početi raditi na onome što je, po njegovu mišljenju, važnije od razvoda s Britanijom, a to je "novi, snažan budući odnos" u EU-u.

Barnier boravi u posjetu Hrvatskoj, gdje se u srijedu ujutro sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, s kojim će kasnije sudjelovati na dijalogu s građanima kojemu će tema biti budućnost Europe na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. (Hina)