Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PRIJAVE BUJASU

Glas poduzetnika oglasio se o prijavljivanju njihova šefa: ''Ovo će biti presedan u Hrvatskoj!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Glas poduzetnika reagirala je na prijavu koju je Hrvatska gospodarska komora podnijela protiv Hrvoja Bujasa pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) najavila je pravne korake protiv predsjednika udruge Glas poduzetnika Hrvoja Bujasa. Seksističkom smatraju njegovu izjavu da je HGK ''institucija za uhljebljivanje ljubavnica''.

Stigla je i reakcija iz Glasa poduzetnika. ''Ako HGK smatra da ima temelja za pokretanje pravnog postupka, onda neka to i učine. Smatramo da će ovo zasigurno biti presedan u Hrvatskoj, jer će HGK tužiti Hrvoja Bujasa sredstvima koje im on, kao i sve tvrtke članovi UGP-a, uplaćuju za članarinu'', kažu iz Udruge.

Ponosni na ženske članice

Navode da je Glas poduzetnika ''jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj gdje se doista potiče žensko poduzetništvo i gdje podržavamo projekte svih naših članica''.

''Svi oni koji nas prate znaju da konzistentno sudjelujemo na konferencijama, panelima i raspravama povezanima uz žensko poduzetništvo. Za razliku od HGK, mi imamo Odbor za žensko poduzetništvo koji prati statistike, identificira prepreke i predlaže mjere za razvoj ženskog poduzetništva'', stoji u priopćenju iz Udruge u kojoj se, kažu, ponose istaknutim poduzetnicama i stručnjakinjama u svojim redovima.

''Vodstvo HGK-a je jedini krivac za loš imidž koji sad pokušavaju spasiti. Zanima nas zašto HGK nije poslao priopćenje o zapošljavanju kvazipoduzetnika i općenitom uhljebljivanju u instituciji? Zašto još uvijek nemamo podatke o tome kolika je plaća predsjednika Luke Burilovića? Kada ćemo dobiti odgovor na pitanje prisilnih članarina koje su ogroman teret za brojne poduzetnike?'', pitaju se iz UGP-a.

''Pozivamo ih da počnu raditi svoj posao''

Smatraju da je izjava Hrvoja Bujasa ''posljedica onoga kako HGK funkcionira'', a Komori poručuju da ''konačno počnu baviti svojim poslom, za koji su skupo plaćen''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neukusni verbalni ispad HGK prijavio Hrvoja Bujasa pravobraniteljici za ravnopravnost spolova: "Direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore" "

''Ovim putem ih pozivamo da počnu raditi na pitanjima ženskog poduzetništva i da ponude kvalitetna rješenja za specifična pitanja s kojima se bore poduzetnice. Ističemo da je korištenje feminizma za prikrivanje nepotizma, korupcije i lošeg rada institucije doista neumjesno'', zaključili su u priopćenju iz Udruge Glas poduzetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene