Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usidreni kod Ploča

Gladni i žedni usidreni kod luke Ploče: Posada broda pomoć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija na brodu Lucky Ned koji je usidren 4 nautičke milje ispred luke Ploče krajnje je ozbiljna.

Posada broda Lucky Ned iz Pireja našla se u vrlo teškoj situaciji. Naime, zalihe vode i hrane te energenata na brodu su male i, prema procjeni, potrajat će samo još 4 do 5 dana. Problem je i što vlasnik broda ne odgovara na pozive posade.

Inspektor Romano Perić posjetio je brod nakon što je posada telefonski zatražila intervenciju te je ustanovio da su zalihe vode na rezervi, a potrošnja je od prvog dana dolaska svedena na ekonomsku. Prema procjenama, zalihe mogu potrajati još četiri do pet dana, piše Dubrovački.net.

>> Počela gradnja novog terminala Luke Ploče, vrijednost projekta 26 milijuna eura

Isto tako, zalihe hrane su vrlo niske – ima nešto mesa i ribe, ali uopće nema zaliha voća i povrća. Potrošnja goriva svedena je na oko pola tone dnevno. Posada je uznemirena zbog nedostatka hrane, neisplaćenih plaća i neizvjesne budućnosti.

Sindikat pomoraca Hrvatske prozvao je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture da hitno reagira, a posadu su opskrbili telefonskim karticama kako bi mogli komunicirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Mesnica - 2 Borba s inflacijom Nazire li se napokon kraj divljanju cijena hrane? Jedna stvar zavarava: "Kod toga smo imali naročito velik rast..." Glad u Pojasu Gaze Sve više slučajeva pothranjenosti Svjetska organizacija tvrdi da bi pojas Gaze mogao brzo prijeći prag gladi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene