Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

General-pukovnik u mirovini Mladen Markač bit će proglašen počasnim građaninom Grada Zagreba, a nagrada Zagrepčanka godine dodijelit će se prof. dr. Lovorki Galetić.


General-pukovnik u mirovini Mladen Markač bit će proglašen počasnim građaninom Grada Zagreba, a nagrada Zagrepčanka godine dodijelit će se prof. dr. Lovorki Galetić, sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, jednoglasno su odlučili u četvrtak zastupnici zagrebačke Gradske skupštine, a na sjednici su donijeli i odluke o ovogodišnjim dobitnicima Nagrade Grada Zagreba.

Vezani članci Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 1 S najopasnije zgrade u Zagrebu uklonili i posljednji dio oštećene konstrukcije: "Noćas ćemo mirno spavati, nakon mjeseci strepnje" Sanja Musić Milanović Prva dama cijepila Zagrepčane i poručila: "Cijepljenje je jedini put za izlaz iz ove situacije"

Mladen Markač je general - pukovnik Hrvatske vojske, vrhunski sportaš, te jedan od onih koji su svojom hrabrošću i profesionalnošću dali izniman doprinos uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, ističe se u obrazloženju za proglašenje generala Markača počasnim građaninom Grada Zagreba.

I Ante Gotovina i Mladen Markač će surađivati u Vijeću za domovinsku sigurnost

Nagrada Zagrepčanka godine dodijelit će se prof. dr. Lovorki Galetić, redovitoj profesorici u trajnom zvanju, za uspješnu dugogodišnju karijeru na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Gradski zastupnici su jednoglasno odlučili i da se Nagrada Grada Zagreba dodijeli fotogafkinji Mariji Braut, profesoru Odsjeka za povijest umjetnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta Draganu Damjanoviću, diplomiranom novinaru uredniku Radio Sljemena Ivanu Hlupiću, književniku i novinaru Željku Krznariću.

Također, Nagrada se dodjeljuje književnici Julijani Matanović, akademiku Andriji Mutnjakoviću, olimpijki i paraolimpijki Sandri Paović, književnici i redovitoj profesorici na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti Sibili Petlevski, te ravnateljici Moderne galerije Biserki Rauter Plančić.

Dobitnici Nagrade Grada Zagreba su i ravnateljica Gradskog kazališta Žar ptica Marija Sekelez, olimpijci Martin i Valent Sinković, voditelj Odjela za ključne kupce i prodaju Hrvatske burze električne energije dr. Ivica Toljan, hrvatska književnica i prevoditeljica Anđelka Martić, muftija Ševko ef. Omerbašić, urednik, leksikograf i pisac Velimir Visković te posmrtno prvakinja Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Nada Ruždjak.

Nagrada će se dodijeliti i Glumačkoj družini Histrion, Kliničkom bolničkom centru Zagreb - Timovima za transplantaciju organa i rock sastavu Parni valjak.

Proglašenje generala Markača počasnim građaninom Grada Zagreba, te uručenje Nagrade Grada Zagreba ovogodišnjim dobitnicima, a prof. dr. Galetić nagrade Zagrepčanka godine, bit će na svečanoj sjednici Gradske skupštine u povodu Dana grada Zagreba, (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook