Marinko Krešić (Foto: Dnevnik.hr)
Marinko Krešić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Umirovljeni generali Pavo Miljavac i Marinko Krešić komentirali su nedovršeno izricanje presude šestorci iz BiH te čin generala Slobodana Praljka, koji je izricanje presude prekinuo ispivši nepoznatu tekućinu iz bočice, nakon čega je završio u bolnici u vrlo teškom stanju.


"Mislim da je trebalo učiniti puno više, mislim da se podcijenila opasnost da će biti takvih kvalifikacija, nadajući se na neki način u neku pravdu. Međutim, vidite da je to u 80 posto politički sud, za čije stvari i tako, ja neke stvari znam ali ne bih htio javno govoriti. Mislim da smo se trebali puno više angažirati, naročito preko onih, koji su nam se ipak pokazali kao prijatelji", rekao je umirovljeni general Pavo Miljavac.

Vezani članci Radovan Karadžić (Foto: AFP) Karadžić se skrivao 14 godina, a nakon uhićenja nije se htio ni izjasniti o krivnji. Za sebe je tražio oslobađajuću presudu Biskup Komarica o presudi (Foto: dnevnik.hr) U posjetu je Crikvenici: Biskup Komarica komentirao presudu Hrvatima iz BiH

Praljkov čin komentirao je umirovljeni general Marinko Krešić. "On je čovjek koji je imao stabilnost, čovjek koji je došao iz Hrvatske da napravi posao za dobrobit hrvatskog naroda i mogu samo reći da nas je silno potresla Praljkova odluka da na takav način završi svoj život, kako bi dokazao svoju pravdu i pravdu ljudi koji su pošteno branili prostore na kojima smo vječno živjeli", istaknuo je Krešić.

Ističe da se čuo sa suprugom Petkovića, jednog od osumnjičenih iz šestorke iz BiH, te da su mu rekli kako je general Praljak u vrlo teškom stanju.

"Zanimljivo je kako se to u sudu moglo dogoditi. Kakav je to zatvor, kakav je to pritvor da se može unijeti takva vrsta otrova da se može čovjek ubiti? Postavio bih pitanje tko je taj Haški sud, tko ga kontrolira što radi?" rekao je na kraju umirovljeni general Krešić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju