Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNATOČ PROSVJEDIMA

Galebovim kampom upravljat će firma koja nije ispunila kriterije natječaja: "Došlo je do povrede zakona"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski vijećnici Omiša izglasali su u utorak navečer na sjednici Gradskog vijeća odluku o davanju u zakup na 20 godina turističkog kampa na predjelu Ribnjak, tvrtki Rudan iz Žminja.

Od 14 prisutnik gradskih vijećnika deset ih je bilo za, a četvero protiv - i to tri vijećnika HDZ- a i jedan Mostov.

Prije glasanja izvjestitelj Stipe Žuljević Mikas je omiški gradskim vijećnicima rekao kako nije bilo elemenata za prigovor tvrtke Galeb iz Omiša, te su taj prigovor odbili kao neosnovanog.

Do sada je, naime, koncesiju nad kampom imala omiška tvornica trikotaže Galeb, čiji su radnici prošli tjedan na prosvjedu tražili poništenje natječaja, na kojem je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Rudan iz Žminja u Istri.

Član uprave tvrtke Rudan zadužen za turizam, Goran Fabris, je Hini ranije izjavio kako su neprihvatljive insinuacije da je netko drugi tko se javio na natječaj, bolji od njih s "obzirom da će oni više od drugih Omišu donijeti dodatne prihode". Turistički kamp žele podignuti na razinu pet zvjezdica i da radi tijekom cijele godine.

Radnici Galeba oštro se protive

Zastupnik tvrtke Galeb, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, je s tim u vezi gradu Omišu uputio prigovor i najavio poduzimanje svih redovitih pravnih sredstava.

Smatra da je prilikom izbora došlo do povrede zakona, jer se, među ostalim, nisu poštivali utvrđeni uvjeti natječaja, a i predloženi kandidat nije imao odgovarajući broj noćenja koji je bio jedan od izričitih uvjeta natječaja.

Prema prijedlogu gradskog povjerenstva upućenom na odlučivanje Gradskom vijeću Omiša, kampom će od početka 2023. idućih 20 godina upravljati žminjska tvrtka Rudan, koja je na natječaju ponudila zakupninu u iznosu od 711 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZVRSNI REZULTATI Njemački turisti ostvarili više od tri milijuna dolazaka: "Potvrda uspješnosti Hrvatske kao turističke destinacije"

Pročitajte i ovo Novalja Oborena rekordna 2019. godina Pali i neki rekordi! Objavljeno koliko je turista posjetilo Hrvatsku do kraja kolovoza

Radnici Galeba su prije šest dana tijekom prosvjeda isticali da tvrtka Rudan nema pet godina rada u turizmu niti traženih minimalno 40 tisuća noćenja godišnje u svojim turističkim objektima u proteklih pet godina, a upravo su to bili uvjeti natječaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene