Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fritzlov odvjetnik nakon presude Rudolf Mayer je rekao: 'Fritzl je rekao kako razumije dimenziju svojih zločina i prijestupa te da je ovakva presuda logična posljedica'.


'Kada imate 3000 slučajeva silovanja i kada nekoga držite 24 godine u podrumu, posve je jasno da presuda i kazna mogu biti samo ovakve', rekao je Fritzlov odvjetnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu Slika nije dostupna Gori od Fritzla: 30 godina silovao kćer, rodila mu desetero djece

Sudski službenici su najavili da će se autrijski monstrum prvo vratiti u zatvor u St. Poeltenu, gdje je prove sve ovo vrijeme i opet će tamo biti nekoliko tjedana. Upravitelj zatvora Erich Gruber-Guensthofer, najavio je da će Fritzl cijelo vrijeme biti pod nadzorom kako ne bi počinio samoubojstvo.

>> Fritzl proglašen krivim i osuđen na doživotnu kaznu u psihijatrijskoj ustanovi

Porota je Josefa Fritzla proglasila krivim po svih šest točaka optužbe i osudila ga na doživotnu kaznu koju će izdržavati u psihijatrijskoj ustanovi.

Incestuozni ubojica 73-godišnji Fritzl proglašen je krivim za silovanje i 24-godišnje zatočeništvo kćeri u podrumskoj ćeliji te ubojstvo sina, što je zločin zbog kojeg je dobio doživotnu kaznu. Porota je zaključila da bi dječak, da mu je pružena liječnika pomoć, preživio. 73-godišnji Fritzl je Elisabeth, s kojom je dobio sedmero djece, tada u njezinoj dobi od 18 godina zatočio u posebno izgrađen bunker ispod njihova doma u Amstettenu, u Austriji. Danas 42-godišnju Elisabeth je otac u vrijeme zatočeništva silovao najmanje 3000 puta. Sudske vlasti istakle su kako će Fritzla prvo smjestiti u ustanovu u kojoj će procijeniti koliko je opasan i kakvu će terapiju najbolje prihvaćati, a nakon toga će biti prebačen u psihijatrijski objekt.

'Iz dubine srca žalim zbog onoga što sam učinio, no ne mogu se vratiti u prošlost i to promijeniti', rekao je danas u sudnici u svojim završnim riječima obrane Austrijanac Josef Fritzl.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju