Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uručeno 65 ključeva

Fred Matić uručio 65 ključeva: 'Stambeno zbrinjavanje branitelja teče presporo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Fred Matić danas je u Zadru braniteljima uručio 65 ključeva stanova.

Dvije godine nakon polaganja kamena-temeljca u naselju Crvene kuće u zapadnom dijelu Zadra, ministar Predrag Matić Fred danas je uručio 65 ključeva za stanove zadarskim braniteljima u čiju je gradnju uloženo 25,7 milijuna kuna.'

Pročitajte i ovo Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke

'Stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja teče presporo i tek smo na pola puta. Još 15 tisuća branitelja i njihovih obitelji čeka svoj dom, od toga 770 u Zadarskoj županiji. Gradnja ovih stanova dug je države prema njima. Želim vam da ovdje živite dugo i sretno', poručio je ministar prije uručivanja ključeva i vlasničkih listova okupljenim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su tek jučer doznali da će danas dobiti ključeve.

Ministar se osvrnuo i na zahtjev Organizacije branitelja HHS-a Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije da se članovi Vlade odreknu 12 posto primanja za fond nezaposlenih branitelja.

>> Fred Matić: Registar branitelja do ulaska u EU

'Razočaran sam takvim demagoškim izjavama pojedinaca, vjerojatno pokušavaju skupiti političke poenčiće. Ja im to ne branim, ali kad bi se svi ministri odrekli kompletno svojih primanja, mi bismo uspjeli zaposliti osam branitelja. Vlada će se pozabaviti drugim oblicima solidarnosti i pokušati zaposliti 30.000 branitelja', rekao je Matić.

Na pitanje razmišlja li MORH o tome da otkupi neprodane stanove u Hrvatskoj i na taj način pomogne u stambenom zbrinjavanju branitelja, ministar je kazao da je, nažalost, matematika neumoljiva, da je za to potreban velik novac te da se problem neće moći riješiti tako brzo kako bi svi željeli.

U 17 godina koliko je prošlo od Domovinskog rata, u Zadru je stambeno zbrinuto 430 branitelja. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene