Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom sutrašnjeg blagdana dana domovinske zahvalnosti na Mirogoju su položeni vijenci i zapaljene svijeće.


Zajedničke vijence predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade položio je savjetnik predsjednika RH za obranu Zlatko Gareljić, zastupnik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Draženko Pandek te ministar branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Predrag Matić.

Vezani članci Slika nije dostupna Ratni zapovjednik Škabrnje: 'Prvi put neću govoriti za govornicom jer mi to nije dopušteno' Slika nije dostupna U Daruvaru obilježena obljetnica početka Domovinskog rata

Vijenci su položeni na Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

>> Josipović promaknuo 158 pripadnika Oružanih snaga

'Slavimo svoju pobjedu, ne obilježavamo ničiji poraz, ne naslađujemo se tuđom nesrećom', rekao je  ministar branitelja Predrag Matić. Dodao je da su se građanima Hrvatske mnogi datumi pobrkali, ali 5. kolovoz je ipak jedinstven datum.

Zajedničke vijence polažili su i predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Glavnog stožera oružanih snaga, Izaslanstva braniteljskih udruga, Ravnateljstva policije te izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s Milanom Bandićem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.